Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας



Βόλος 15/10/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο κλάδο καθαριότητας στη περιοχή μας, πήραμε απόφαση να συμμετέχουμε: στην Γενική Απεργία και να καλέσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε αγωνιστικό συναγερμό.
Για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 18 Οκτωβρίου, καλούμε  τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί:
17 Οκτωβρίου, στις 18.00, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
          Οι εξελίξεις που υπάρχουν, τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το τι θα γίνει, οι διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της κρίσης που προβάλλονται για τις καθαρίστριες, όπως και για όλους τους εργαζόμενους σημαίνουν ένα πράγμα: ότι θα συνεχίσουν να μας ζητάνε θυσίες, θα συνεχίσουν να μας διαλύουν τις ζωές μας. Καμία αναμονή, λοιπόν.
          Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να μένουμε στην άκρη και να περιμένουμε. Πρόκειται για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Όλα βρίσκονται στον αέρα: η χρηματοδότηση των σχολείων, των δήμων, του πανεπιστημίου, των νοσοκομείων και της υγείας. Είναι στο χέρι μας και στο χέρι όλων των εργαζομένων να βάλουμε φρένο.
         Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με το κλίμα της ανέχειας που καλλιεργείται. Μας θέλουν να λέμε ότι δεν έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες, ότι δεν έχει νόημα να κινητοποιηθούμε. Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο κι αν δεν αρκεί πλέον μόνο μια απεργία, μόνο ένα συλλαλητήριο, ωστόσο ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση προς το συμφέρον του λαού είναι ο ίδιος ο λαός. Αν μείνουμε απαθείς είναι σίγουρο ότι τα μέτρα θα περάσουν, θα αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε, εμείς και τα παιδιά μας. Μας φοβούνται!
         Για το λόγο αυτό έβαλαν τα διάφορα τσιράκια τους να χτυπήσουν και το σωματείο μας. Δηλαδή το Εργατικό Κέντρο Βόλου, που κάθε μέρα δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη φάλαγγα των εργοδοτών μέσα στους εργάτες.
         Εδώ και ένα χρόνο περίπου του σωματείο μας βρίσκεται στο γύψο εξαιτίας της προσφυγής στη δικαιοσύνη από το ΕΚΒ, να βγουν άκυρες οι εκλογές που πραγματοποιήσαμε επειδή ζητήθηκε από την εφορευτική παράταση 3 ωρών(!!), ώστε να ψηφίσουν και καθαρίστριες που περίμεναν, να μην αποκλειστούν.
      Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο καθαριότητας να συσπειρωθούν και να οργανωθούν στο Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας  για να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας γρήγορα, να προχωρήσουμε στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Όλοι και όλες να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της γενικής απεργίας, να βάλουμε το λιθαράκι μας για να ακουστεί η φωνή των εργατών σε όλη την Ελλάδα.
Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί,
στην πλ. Πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger