Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στην παρέλαση

Με μικροεντάσεις πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, όταν συγκεντρωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν αποδοκιμασίες και έκτροπα από τους θεατές.
Η ένταση προκλήθηκε όταν συγκεντρωμένοι με επικεφαλής τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Παράλληλα γονείς μαθητών αλλά και ορισμένοι θεατές τους αποδοκίμασαν με τους αστυνομικούς να μην τους επιτρέπουν την διέλευση μπροστά από την εξέδρα με την λήξη της παρέλασης.
Στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger