Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία ανάγκασε σε προσγείωση συριακό αεροσκάφος στην Άγκυρα

Πτήση από τη Μόσχα στη Δαμασκό

Αναγκαστική προσγείωση στην Άγκυρα μετά από απαίτηση των τουρκικών Αρχών πραγματοποίησε συριακό επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα στο Χαλέπι και τη Δαμασκό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα. Yπήρχαν υποψίες ότι το αεροσκάφος - τύπου Airbus A320 στο οποίο επέβαιναν 35 άτομα - μετέφερε στη Συρία βαρέα όπλα.


Το αεροσκάφος συνόδευσαν στο αεροδρόμιο μαχητικά αεροσκάφη.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξηγεί ότι έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος μετέφερε «μη πολιτικό φορτίο».

Μάλιστα ο ίδιος ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, που βρισκόταν στην Αθήνα, δ΄ληωσε ότι «το αεροσκάφος μπορεί να μετέφερε υλικό που παραβιάζει του κανόνες της πολιτικής αεροπορίας».

Οι σχέσεις των δύο χωρών - που στο κοντινό παρελθόν είναι στενές - επιδεινώθηκαν δραματικά λόγω του βομβαρδισμού από συριακές δυνάμεις τουρκικής πόλης στη μεθόριο με τη Συρία με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Σε άλλες τρεις με τέσσερις περιπτώσεις έπεσαν οβίδες σε τουρκικό έδαφος με την Άγκυρα να απαντά και αυτή με τον ίδιο τρόπο χωρίς ωστόσο κανένας να τραυματιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger