Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαμαράς θα διαγράψει και τον Σαμαρά;

Γραφει ο
 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως έλεγε ένας παλιός πολιτικός, οι δηλώσεις δεσμεύουν μόνο εκείνους που τις πιστεύουν...
Ας δούμε μερικές τέτοιες «δεσμευτικές» δηλώσεις:
*
1) «Ασφαλώς, για κάποιες προηγούμενες δεσμεύσεις οριζόντιων περικοπών, όπως η νέα περικοπή των ειδικών μισθολογίων, ψάχνουμε να βρούμε - κι έχουμε βρει - ισοδύναμα μέτρα. Ώστε να μη βαθύνει κι άλλο η ύφεση... Ασφαλώς, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος που είχε συμφωνηθεί προ των εκλογών, καθυστερήσεις που πρέπει γρήγορα να επανορθώσουμε. Κυρίως, με εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Οχι με νέα μέτρα...».
(Αντώνης Σαμαράς, ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 24/7/2012).

*
2) «Γι' αυτό επαναλαμβάνω συνεχώς: Ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης, όχι μισθοί Βουλγαρίας, όχι άλλη ανοχή στην λαθρομετανάστευση και στο έγκλημα, όχι άλλες αδικίες.
Τώρα θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες! Αρχίζοντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τα ειδικά μισθολόγια για τους ένστολους. Και βρίσκοντας δουλειές για τον κόσμο. Ώστε ο ιδρώτας του εργαζόμενου να γίνει επιτέλους ευλογία για όλους!»
(Αντώνης Σαμαράς, ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα, 15/6/2012).
***
Και κάτι ακόμα:
Το παρακάτω είναι το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα που στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση. Δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 18/7/2012. Δηλαδή ένα μήνα μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση κυβέρνησης από την «τρόικα» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Διαβάζουμε:
*
«"Οχι" σε νέα μέτρα εντός του 2012, "όχι" σε οριζόντια μέτρα για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ (...), "ναι" σε ισοδύναμα μέτρα αντί περικοπών στα ειδικά μισθολόγια (...). Αυτά είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων όπως αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
"Συμφωνήσαμε σε όλα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη. "Θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ ο Φώτης Κουβέλης τόνισε την αναγκαιότητα της παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής"».
***
Κατόπιν αυτών, κάνουμε την εξής σκέψη,

δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον βουλευτή Σταυρογιάννη, επειδή ο τελευταίος προέβη στη δήλωση ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα:
Μήπως θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς, το ίδιο αποφασιστικά, το ίδιο ακαριαία και το ίδιο γενναία να προχωρήσει σε ακόμα τρεις - τουλάχιστον - διαγραφές;

Και συγκεκριμένα:

Να διαγράψει και τον... Σαμαρά που (ψευδέστατα), επίσης δήλωνε ότι δε θα ψηφίσει νέα μέτρα,
να διαγράψει τον... Βενιζέλο που (ψευδέστατα), επίσης δήλωνε ότι δε θα ψηφίσει νέα μέτρα,
να διαγράψει και τον... Κουβέλη που (ψευδέστατα), επίσης, δήλωνε ότι δε θα ψηφίσει νέα μέτρα;...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!

Ένας εσμός βαρύγδουπων εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!
Ένας συρφετός από τσανακογλείφτες - «διανοούμενους», ένα εξωνημένο καθηγητικό κατεστημένο που επί τρία χρόνια λιβανίζει τη «σοφία» και την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων.
Ένας θίασος που περιφέρει την αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, πλαισιωμένος από τους χορτάτους απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, τους επιφορτισμένους να προπαγανδίζουν στους νηστικούς τον «πατριωτισμό» της... νηστείας.

Δείτε τους!


*Ορκίζονται πως... αγωνιούν για τον τόπο.
Την ίδια ώρα, μπουκωμένοι αυτοί, αναγκάζουν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.
Την ίδια ώρα εκδίδουν οδηγίες... «προστασίας του καταναλωτή», όπου ως «καταναλωτής» θεωρείται ο πεινασμένος που αναγκάζεται να παραδώσει τα ...χρυσαφικά της οικογένειας στο ενεχυροδανειστήριο για μερικές πενταροδεκάρες.
Την ίδια ώρα, σε ένα κρεσέντο «φιλανθρωπίας», συμπεριφέρονται στα εκατομμύρια των ανθρώπων του λαού σαν σε «σκυλιά», προσφέροντάς τους σε «τιμή ευκαιρίας»... ληγμένα τρόφιμα!

Δείτε τους!


*Λένε ότι τα παιδιά μας «πρέπει» να δουλεύουν (όταν βρίσκουν δουλειά) για 200 και 300 ευρώ.
Λένε ότι «ρεαλισμός», «υπευθυνότητα» και προπαντός «σωτηρία» είναι η εξαθλίωση.
Αλλά, αφού αυτή είναι η «σωτηρία», ο «ρεαλισμός» και η «υπευθυνότητα», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;

Εμπρός, λοιπόν!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε! Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των Μνημονίων" - Νίκος Μπογιόπουλος
Φοβερό βιβλίο!

Powered By Blogger