Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για την κατάργηση της ΔΟΥ Σκοπέλου

Τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου, με αφορμή την κατάργηση της ΔΟΥ του νησιού, έθεσε εγγράφως στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου. Στην επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, αναλύονται καταλεπτώς τα προβλήματα που θα προκύψουν από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αλλά και o προβληματισμός που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία από τις επιταγές της τρόικας.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά : «Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζετε το κλείσιμο των γραφείων της ΔΟΥ Σκοπέλου, το οποίο εξυπηρετεί τα νησιά Σκοπέλου και Αλοννήσου δηλαδή περίπου 15.000 κατοίκους, 60 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες, φορολογούμενους πολίτες, Συνταξιούχους, εργαζόμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Γνωρίζοντας την μέχρι τώρα πρακτική του Δημοσίου και των υπηρεσιών του για το πώς αντιμετωπίζει τους πολίτες και τους επαγγελματίες της χώρας, το κλείσιμο των γραφείων στην Σκόπελο θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα».
Συγκεκριμένα «θα υποχρεώνονται οι κάτοικοι των νησιών να ταξιδεύουν στον Βόλο, για να λύσουν θέματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις τα έχουν δημιουργήσει η κακή οργάνωση της πολιτείας με την τόση δαιδαλώδη γραφειοκρατία και πολυνομία.
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών θα πρέπει να διανυκτερεύουν εάν απαιτείται στον Βόλο για την επίλυση των θεμάτων, αυτό σημαίνει μακριά από την οικογένεια, εργασία και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε περιόδους τόσο μεγάλης ανεργίας, οικονομικής ύφεσης, ανασφάλειας των εργαζομένων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες με τις λιγοστές συγκοινωνίες και πολλές φορές με τον κίνδυνο του αποκλεισμού λόγου απαγορευτικού του απόπλου των πλοίων».
Στην επιστολή διαμαρτυρίας, που έχει κοινοποιηθεί επίσης σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθίσταται σαφές ότι « η οικονομία της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στηρίζεται στον τουρισμό και στην οικοδομή και οι 2 αυτές δραστηριότητες έχουν κατά πολύ να κάνουν με το γραφείο της ΔΟΥ Σκοπέλου. Η σκέψη για διατήρηση ενός υπαλλήλου της ΔΟΥ στον Δήμο Σκοπέλου κατ’ αρχήν και στην συνέχεια την ενσωμάτωσή ή δημιουργία ΚΕΠ, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και φόβους μας για το ποια είναι η νησιωτική πολιτική».
Τα ερωτήματα που θέτουν σε όλους οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου συνοψίζονται στις παρακάτω φράσεις «τι ακριβώς επιθυμεί η πολιτεία; Την απομάκρυνση των κατοίκων από τα νησιά και την συγκέντρωση μας σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως την 10ετία του 70; Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη; Θα πρέπει να ταλαιπωρούμαστε και να ξοδεύουμε χρήματα ταξιδεύοντας στον Βόλο για να επιλύουμε θέματα που μας αφορούν;».





Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger