Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για τα νησιά

Αντιδράσεις για τα νησιά
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή μετά από αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στην πληροφορία για πρόταση των τροϊκάνων που αφορά την εγκατάλειψη ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στο θέμα είχε πει αρχικά:
"Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου σε καμία περίπτωση ούτε προσδιορίζει, ούτε εκφράζει την εθνική πολιτική. Την εθνική πολιτική, για το Αιγαίο, για τα νησιά και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα την εκφράζει η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, την εκφράζει αξιόπιστα, την εκφράζει μαχητικά και να είστε βέβαιοι ότι και στην πράξη μέσα από αυτή την εθνική προσπάθεια που γίνεται, αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά".

Ακολούθως ο Πάνος Καμμένος έλαβε το λόγο και ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα εξηγώντας:
"Προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα αυτή τη στιγμή και το θέτουμε. Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι ουδέποτε ειπώθηκε από τα λόγια των στελεχών της τρόικας το θέμα της εγκατάλειψης των νησιών κάτω των 150 κατοίκων. Εδώ φαίνεται λοιπόν ότι η ανοησία του ξένου υπαλλήλου ειπώθηκε και εδώ λέει ψέμματα είτε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την τρόικα, ή ο κ. Στυλιανίδης. Θέτουμε λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα αυτή τη στιγμή. Εγείρεται τεράστιο θέμα κ. Πρόεδρε η ΚΟ της Ανεξάρτητων Ελλήνων το θέτει".

Ωστόσο αμέσως μετά ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι δεν υφίσταται τέτοια πρόταση και τόνισε:
"Με ενημερώνουν και με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε δήλωση ξένου υπαλλήλου για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Νιώθει την ανάγκη να επαναλάβω ακόμα πιο εμφατικά αυτό που προηγουμένως είπα. Η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική που υπηρετεί με συνέπεια την πολιτική εθνικής ευθύνης και που πραγματικά δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για να κατοχυρώσει στην πράξη τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ας μην παίζουμε με αυτό,ας μην δημιουργούμε γεγονότα, ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις ας μείνουμε όλοι προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια".

Με κοινή τους δήλωση οι νησιώτες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο και τονίζουν:
"Το θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο σύγχρονος ξεριζωμός που προτείνεται με την ψυχρή λογική των αριθμών, δείχνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα το επίπεδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και την ενδοτικότητα της ελληνικής πλευράς, που ενθαρρύνει προτάσεις όπως η σημερινή.

Εάν οι δανειστές της χώρας έχουν βρει στην τρικομματική κυβέρνηση της παρακμής πρόθυμους ακροατές των κυνικών απαιτήσεών τους και υπάκουους διεκπεραιωτές τους, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να πειθαναγκάσουν και τον ελληνικό λαό. Τα ελληνικά νησιά δεν είναι απλοί αριθμοί και σύνολα κατοίκων. Είναι τόποι με πολιτισμό χιλιετιών, με κατοίκους που έχουν κρατήσει τις κοινωνίες τους όρθιες ανά τους αιώνες, μέσα από χίλιες δυσκολίες και παρά την εγκατάλειψή τους από το κεντρικό κράτος.

Η τρόικα και οι υπηρέτες της θα βρουν όλους τους νησιώτες μαζί με όλο τον ελληνικό λαό απέναντί τους, απέναντι σε κάθε βάρβαρη επιλογή και απειλή. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι απορρίπτει εκ των προτέρων και κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για το θέμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger