Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Μετά τα γκλομπ και τις μαζικές συλλήψεις έρχονται τα σενάρια προστασίας των κερδών τους με τις Fremm.
Έπεσαν όλοι να φάνε. Από τα ΜΜΕ εως όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας και τους τελειωμένους πολιτικά του ΛΑΟΣ.Ο συνεργάτης των Ναζί της Χρυσής Αυγής στο κυνήγι μεταναστών και στους τραμπουκισμούς κατά αντιφασιστών, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Δένδιας, ο υπερφίαλος μπράβος των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, που υποκριτικά παίζει σε δύο ταμπλό και παρουσιάζεται ευαίσθητος για τους εργάτες που υποφέρουν από την συμφωνία Βενιζέλου-γερμανικής εταιρείας και της Ε.Ε., αλλά και διαμέσου του βουλευτή του Κουρουμπλή που αναγνωρίζει πως η κίνηση των εργαζομένων να εισβάλουν στο υπουργείο ήταν λανθασμένη και υπερβολική!
Και όλα αυτά γιατί οι απλήρωτοι για χρόνια και εμπαιγμένοι για μήνες εργαζόμενοι, που τους βάζουν να δουλεύουν μια φορά τη βδομάδα εκ περιτροπής,  μπούκαραν εξαγριωμένοι στο Πεντάγωνο, το Ναό της Μίζας, της διαπλοκής με τους εμπόρους όπλων και εκεί που συμφωνείται και σχεδιάζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Από την άλλη μεριά, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία των εργαζομένων και να σώσουν τον μπατιριμένο Ταβουλάρη, ιδιοκτήτη των Ναυπηγιών Ελευσίνας. Προπαγανδίζουν ξανά τα γνωστά αδιέξοδα των ιδιωτικοποιήσεων -η μόνη λύση-και επιχειρούν να χαρίσουν στον αποτυχημένο ιδιώτη και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με προίκα τις FREMM. Για μια ακόμη φορά επικαλούνται την «εθνική άμυνα» και τη διασφάλιση της «εδαφικής ακεραιότητας» για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών με τους οποίους διαπλέκονται οι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ!
Ποιος όμως θα πει στα 500000 παιδιά που πεινάνε, στο 50% των νέων που είναι άνεργοι, στους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ και στους συνταξιούχους που μαζεύουν τα πεταμένα της Λαϊκής Αγοράς ότι η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα ξοδεύσει 6-7 δις ευρώ για να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες, που εκτός των άλλων αρνείται η πλειοψηφία των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού; Γιατί θυμόμαστε πάντα τις κατηγορίες του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη που χαρακτήριζε τον τότε ΥΕΘΑ, της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή Β. Β.Μεϊμαράκη, ως  «προστάτζα» για τα δωράκια-προκαταβολή για τις γαλλικές FREMM!
Εμείς απαιτούμε Ενιαία Δημόσια Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με παραγωγή που να εξυπηρετεί ειρηνικούς σκοπούς.
Αναδημοσιεύουμε σχετικό δημοσίευμα από το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr. Τα συμπεράσματα δικά σας:
«Έκοψαν και έραψαν» στα μέτρα του ΠΝ για την Αν. Μεσόγειο τη νέα FREMM Καλύπτονται πλέον οι προδιαγραφές του ΠΝ για τις αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές δυνατότητες της γαλλικής φρεγάτας FREMM, μετά την παρουσίαση της νέας έκδοσης του συγκεκριμένου πλοίου με έμφαση στην αύξηση των δυνατοτήτων του να παρακολουθεί και να αντιμετωπίζει πολλαπλούς εναέριους στόχους σε μεγάλη απόσταση χάρις στο νέο γαλλικό ραντάρ το οποίο ξεπερνά σε δυνατότητες το αμερικανικό AEGIS. Η νέα έκδοση της FREMM παρουσιάστηκε τρία χρόνια νωρίτερα κυρίως λόγω της ελληνικής απαίτησης για ένα πλοίο με αυξημένες δυνατότητες αεράμυνας περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του ΠΝ περιελάμβανε την απόκτηση 6 συνολικά πλοίων εκ των οποίων τα δύο θα είχαν αυξημένες αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές ικανότητες και τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία θα είχαν ως αποστολή τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και την προσβολή στόχων σε μεγάλη απόσταση χάρις στα βλήματα SCAL Naval. Η νέα φρεγάτα κωδικοποιήθηκε από την DCNS ως FREMM ER (Extended Range), και ουσιαστικά αποτελεί την πολυαναμενόμενη έκδοση της FREMM για την πραγματοποίηση αποστολών αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής και αντιβαλλιστικής προστασίας. Το γαλλικό ναυπηγείο προσφέρει την FREMM ER στο γαλλικό Ναυτικό ως την βάση για την δημιουργία της φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας FREDA. Η  νέα έκδοση της γαλλικής φρεγάτας είναι εξοπλισμένη με το νέο ραντάρ SF-500 της Thales το οποίο αξιοποιεί την εμπειρία που η εταιρεία απεκόμισε από την ανάπτυξη κατασκευή και χρήση του ραντάρ Herakles οποίο υπηρετεί στο Ναυτικό της Γαλλίας της Σιγκαπούρης και του Μαρόκο.
To νέο ραντάρ θα μπορεί να πραγματοποιεί παρακολουθήσεις πολλαπλών στόχων και να καθοδηγεί μεγάλο αριθμό πυραύλων κατά εναέριων στόχων ταυτοχρόνως. Το σύστημα αποτελείται από τέσσερις κεραίες τοποθετημένες επί μίας υπερκατασκευής πίσω από την γέφυρα του πλοίου κατά το πρότυπο των ολοκληρωμένων ιστίων που εφαρμόζεται πια σε ολοένα και περισσότερα σχέδια πλοίων. Επί της νέας υπερκατασκευής ολοκληρώνονται σχεδόν το σύνολο των αισθητήρων όπως το σύστημα ESM και το σύστημα IRST Artemis της Thales.  Το πλοίο διατηρεί τον οπλισμό το οποίο προέβλεπε η αρχική του έκδοση (ASTER15/30, MM-40 Block III Exocet, SCALP Naval, δύο πυροβόλα των 20 χλστ) και σύμφωνα με τους σχεδιαστές του θα είναι ανώτερων δυνατοτήτων της βρετανικής φρεγάτας Type 45 και των γαλλοιταλικών φρεγατών Horizon. Χάρις στην δικτυοκεντρική φιλοσοφία του σχεδιασμού του το νέο πλοίο θα μπορεί να αποτελέσει μέρος της αντιβαλλιστικής ασπίδας της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι το θέμα της απόκτησης των φρεγατών FREMM από το ΠΝ θα αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου και του Γάλλου ομολόγου του  Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν τον προσεχή Νοέμβριο. Όπως είχε γράψει το defencenet στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος υπουργός θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας για όλα εκείνα που εκκρεμούν σε ότι αφορά την αμυντική και βιομηχανική συνεργασία των δύο χωρών. Να σημειωθεί ότι ο Λε Ντριάν είναι στενός φίλος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του. Γι΄ αυτό και τον επέλεξε ο Γάλλος Πρόεδρος για το συγκεκριμένο πόστο.       
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger