Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» η σφαγή του λαού

Το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή χάος» ενισχύει ο Α. Σαμαράς για να νομιμοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα
Το τρομοκρατικό ψευτοδίλημμα «μέτρα και ευρώ ή ολοκληρωτική καταστροφή» επισείει ο Α. Σαμαράς, κλιμακώνοντας την προπαγανδιστική εκστρατεία για να περάσουν τα εξοντωτικά μέτρα. Την ίδια στιγμή, ομολογεί κυνικά ότι τα μέτρα υπηρετούν πρώτα και κύρια την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
«Δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος, πρέπει να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες το απόγευμα σε συνέδριο της Herald Tribune στο Παρίσι, επιβεβαιώνοντας ότι ο πραγματικός στόχος της άγριας σφαγής του λαού είναι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την «αειφόρο» κερδοφορία του κεφαλαίου.
Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Η κρίση χρέους μας είναι σε μεγάλο βαθμό μια κρίση ανταγωνιστικότητας. Μπορείς να καταλήξεις με ένα μεγάλο χρέος ακολουθώντας διάφορες διαδρομές. Υπάρχει όμως μόνο μια κύρια λεωφόρος να βγεις από αυτήν: Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας! Και υπάρχει μόνο ένας ασφαλής δρόμος για να αποφύγεις μια κρίση χρέους στο μέλλον. Να βρίσκεσαι πάντοτε στην αιχμή της ανταγωνιστικότητας».
Ο Α. Σαμαράς διακήρυξε ότι «αποκλείουμε εντελώς την προοπτική εξόδου από το ευρώ. Γνωρίζουμε ότι αυτό για μας δεν είναι επιλογή. Είναι πλήρης καταστροφή» και προσπάθησε να ενισχύσει το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», για να κρύψει ότι η αστική διαχείριση της κρίσης, ανεξάρτητα από το μείγμα, οδηγεί το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Οπως είπε, «οι Ελληνες έχουν ήδη απολέσει το 35% του βιοτικού τους επιπέδου την τελευταία πενταετία. Εάν έβγαιναν από το ευρώ τώρα, θα έχαναν ακόμη 70% από τα σημερινά επίπεδα εντός ολίγων μηνών». Από την άλλη, επιδιώκοντας να πείσει εταίρους και δανειστές για την αναγκαιότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει όλα τα αναγκαία για τη σωτηρία του κεφαλαίου μέτρα, επικαλέστηκε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ αποσταθεροποιητική και για την Ενωση».
Στο μεταξύ, δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» αναφέρει για την «πολιτική διαπραγμάτευση» που επεδίωξε τις προάλλες ο Α. Σαμαράς: «Στην προσπάθειά του να υπάρξει συμφωνία (σ.σ. για τα 13,5 δισ. ευρώ), ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στην Α. Μέρκελ. Η καγκελάριος όμως, του είπε ότι πρέπει να καταλήξει πρώτα σε συμφωνία με το κλιμάκιο της τρόικας και όχι να προσπαθεί να τους παρακάμψει».
Επιβεβαιώνεται ότι η τρόικα διαβουλεύεται με την ελληνική συγκυβέρνηση για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών οργάνων που εκπροσωπεί και μαζί αποφασίζουν τα βάρβαρα μέτρα, που υπηρετούν το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας. Η τρόικα δεν είναι οι «κακοί τεχνοκράτες», όπως θέλει να την παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά καιρούς η συγκυβέρνηση, προκειμένου να βγάλουν λάδι την ΕΕ και την ντόπια πλουτοκρατία.
Στο ίδιο άρθρο ξεχωρίζει δήλωση αξιωματούχου της Κομισιόν, που πλέκει το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού. «Ο κ. Σαμαράς θεωρείται δύσκολος και σκληρός. Αυτά τα χαρακτηριστικά, όμως, σημαίνουν επίσης, ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει με τις αλλαγές που χρειάζονται. Είναι το καλύτερο λιμάνι που μπορούμε να βρούμε σε αυτήν την καταιγίδα», αναφέρει το στέλεχος της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger