Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το καμποτάζ

 Τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτικών «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον καταργηθεί το καμποτάζ για τα τουριστικά σκάφη και σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη ζητά να απαντηθεί για ποιους λόγους προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο. Επίσης καλεί τον ΥΝΑ να απαντήσει αν έχει υπολογιστεί ποιες θα είναι οι απώλειες για το ΝΑΤ καθώς και για το εθνικό νηολόγιο.
Κατά της άρσης του καμποτάζ στα μικρά κρουαζιερόπλοια έχει τεθεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες δεν φαίνεται τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού να είναι τελικά έτοιμα να ανακοινώσουν την άρση του καμποτάζ στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Τον «εγκαλεί»
Στο μεταξύ η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας με χθεσινή της ανακοίνωση «εγκαλεί» τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας διότι ασχολείται και σχολιάζει ζητήματα γύρω από την κρουαζιέρα χωρίς κατά την άποψή της να έχει καμία αρμοδιότητα. Σύμφωνα με την άποψη της ΕΕΚ ο ΣΕΕΝ εκπροσωπεί πραγματικά μόνο την ακτοπλοΐα, ενώ πρόσφατα με έγγραφό του επιχείρησε να μεταφέρει στο υπουργείο Ναυτιλίας τη λανθασμένη άποψη ότι θα ήταν άσκοπη κάθε νέα ρύθμιση για την περαιτέρω απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς.
Μάλιστα η ΕΕΚ καλεί τον σύνδεσμο να εστιάσει την προσοχή του στα μεγάλα προβλήματα της ακτοπλοΐας και να αντιληφθεί ότι είναι «άσκοπο» και «ανώφελο» να επεκτείνει το αντικείμενό τους σε άλλους κλάδους. Ειδικά όσον αφορά τις εκτιμήσεις του ΣΕΕΝ ότι η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα δεν έχει αποδώσει ακόμα η ΕΕΚ προσθέτει ότι είναι πρόωρες καθώς έχουν μεσολαβήσει μόνο λίγοι μήνες από την πλήρη απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger