Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από την περιουσία του ΝΑΤ

ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Σήμερα συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην ΠΕΜΕΝ και πορεία στο ΝΑΤ
Επί ποδός είναι οι ναυτεργάτες για να προστατεύσουν την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ, που έχει χτιστεί από τον ιδρώτα και το αίμα τους στα καράβια των εφοπλιστών, από τη λεηλασία που προετοιμάζει η συγκυβέρνηση, στο πλαίσιο της βάρβαρης πολιτικής της. Σήμερα στις 10.30 το πρωί η ΠΕΣ/ΝΑΤ και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΡΠΝ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην ΠΕΜΕΝ όπου θα ακολουθήσει πορεία και παρέμβαση στο ΝΑΤ.
Τους ναυτεργάτες έχει ξεσηκώσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του κεφαλαίου εδαφίου της παρ. 1. του άρθρου 3 του ν. 3986. 2011» «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» που στο άρθρο 3 προβλέπονται ρυθμίσεις για την «αξιοποίηση» δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με την παραχώρησή της στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), χτυπώντας την «καμπάνα» σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Την αντίθεσή της στην τροπολογία εξέφρασε χτες ομόφωνα η διοίκηση του ΝΑΤ, σε συζήτηση που έκανε εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά και με σχετικό ψήφισμα.
Σε δελτίο Τύπου των ναυτεργατικών σωματείων και της Επιτροπής Ανέργων επισημαίνεται ότι πρόκειται για «αποφασιστικό βήμα από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό της προσωπικό για την πλήρη διάλυση της περιουσίας, των υποδομών, του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης τόσο του ΝΑΤ και των κεφαλαίων που εποπτεύει όσο και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων».
Καλούν τους ναυτεργάτες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την πάλη τους και να απαιτήσουν την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων. Να οργανωθούν και να αναπτύξουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger