Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΓΑ Αυξάνουν τις εισφορές κατά 76%!

Κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών
Νέο άγριο «χαράτσωμα» για την περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων προμηνύει η χτεσινή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αυξάνει τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ κατά 76%.
Σήμερα, η εισφορά που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για την περίθαλψή τους ανέρχεται σε 14,65 ευρώ το μήνα (175,8 ευρώ το χρόνο). Η τροπολογία προβλέπει ότι από την 1η Γενάρη του νέου έτους θα φτάσει τα 25,87 ευρώ το μήνα (310,44 ευρώ το χρόνο). Με το παραπάνω «χαράτσωμα», η συγκυβέρνηση προσδοκά σε αύξηση εσόδων για τον ΟΓΑ της τάξης των 86 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη υπολογιζόμενη ταμειακή απόδοση της τάξης των 56.000.000 ευρώ.
Η εκτόξευση (σχεδόν διπλασιασμός) των εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ φορτώνει δυσβάστακτα βάρη στην αγροτική οικογένεια που ούτως ή άλλως, το τελευταίο διάστημα βλέπει το εισόδημά της να συρρικνώνεται δραματικά.
Τα δεδομένα αυτά κάνουν ακόμα πιο προκλητική τη στάση της κυβέρνησης - που διέρρεε ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν». Επιπλέον, με τα αδιέξοδα που προκαλεί στον ΕΟΠΥΥ η κρατική υποχρηματοδότησή του και το «άρμεγμά» του από τα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, είναι πιθανό οι αυξήσεις αυτές να μην είναι οι μοναδικές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ασφαλισμένους. Αλλωστε, ένα από τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για το επόμενο διάστημα είναι η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε μια σειρά σοβαρές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger