Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κινδύνεψε 30χρονος που κατάπιε κόκκαλο!

Λόγω μη ανταπόκρισης του εφημερεύοντος από το σπίτι ΩΡΛ
Άμεσο κίνδυνο για την υγεία του διέτρεξε ένας 30χρονος Βολιώτης, χθες το απόγευμα, που κατάπιε κόκκαλο και έμεινε σε αναμονή τέσσερις ολόκληρες ώρες, σε αναπηρικό καροτσάκι, έξω από τα επείγοντα, μέχρι να μεταφερθεί τελικά με ασθενοφόρο στη Λάρισα τα μεσάνυχτα (!), λόγω μη ανταπόκρισης του εφημερεύοντος από το σπίτι ΩΡΛ γιατρού και, λίγο έλειψε, να επαναληφθεί το φαινόμενο με τον θάνατο του 63χρονου συνταξιούχου ταξιτζή, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.
Ο 30χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Astra, βρισκόταν στο σπίτι του και έτρωγε κρέας, όταν του στάθηκε ένα κόκκαλο στο λαιμό. Πέντε λεπτά μετά τις 8 το βράδυ, πήγε στο Νοσοκομείο με την κοπέλα του και τη μητέρα του, όπου του είπαν ότι ο γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος, που είχε τακτική εφημερία (από το σπίτι), δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και δεν μπορούσε να τον παραλάβει άλλος γιατρός. Του συνέστησαν δε να πάει με δικό του μέσο στο Νοσοκομείο Λάρισας ή σε ιδιώτη γιατρό του Βόλου.
Η μητέρα του 30χρονου, έκανε φασαρία και η απάντηση ήταν ότι «τα παράπονα στον διοικητή του Νοσοκομείου». Όντως, ο διοικητής Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, κάλεσε τον εφημερεύοντα ΩΡΛ, που και πάλι δεν απάντησε στο τηλέφωνο και στη συνέχεια έναν άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας, που δεν εφημέρευε, ο οποίος επίσης δεν σήκωσε το τηλέφωνό του.

Παρέμβαση εισαγγελέα
Τελικά, με τον 30χρονο, να παραμένει έξω από τα έκτακτα, σε καροτσάκι και να μην τον αναλαμβάνει κανείς, ο διοικητής, ζήτησε το περιστατικό να παραμείνει εκεί και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο δικαστικός λειτουργός, ενώ αρχικά είπε ότι θα πήγαινε, τελικά, μισή ώρα αργότερα, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τον διοικητή, σήμερα το πρωί.
Στο μεταξύ ο ασθενής με το κόκαλο σφηνωμένο στο λαιμό του, γύρω στις 10 το βράδυ έπαθε αφωνία…
Γύρω στις 10.30 ξεκίνησε ο «μαραθώνιος» μεταφοράς του ασθενούς στη Λάρισα, ωστόσο, υπήρχε πρόβλημα, καθώς, λόγω επίσχεσης εργασίας στο ΕΚΑΒ, δεν υπήρχαν ασθενοφόρα. Λίγη ώρα πριν, στα έκτακτα περιστατικά του Νοσοκομείου διακομίσθηκε ένας 50χρονος, που προσπάθησε να ανάψει σόμπα και έπαθε εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Σκέψη συνδυαστικής μεταφοράς
Αρχικά, υπήρξε η σκέψη να γίνει συνδυαστική μεταφορά του 50χρονου, με τον 30χρονο στη Λάρισα, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι ο ασθενής με τα εγκαύματα, έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα, οπότε και πάλι ο άνδρας που κατάπιε το κόκκαλο, βρέθηκε στο …περίμενε.
Τελικά, τη λύση έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου, που ζήτησε από τον οδηγό του ασθενοφόρου του ιδρύματος, που είχε σχολάσει να τον μεταφέρει στη Λάρισα και να πληρωθεί υπερωρία. Ωστόσο, από τις 8 το απόγευμα, ο ασθενής μπήκε στο ασθενοφόρο, πέντε λεπτά μετά τις 11.30 το βράδυ!

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο διοικητής του Νοσοκομείου έκανε λόγο για σχέδιο υπονόμευσης της Διοίκησης και απομάκρυνσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger