Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Λάρισα, Συντονισμάς Δράσεων για την απεργία της Πέμπτης 18/10

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 14/10 8 μ.μ. στον αμφιθέατρο της ιατρικής με θέμα: το συντονισμό δράσεων και τη συμμετοχή του αναρχικού μπολ στην απεργία της Πέμπτης

 
 
 
 
 
Όταν η αδικία γίνετε νόμος, η εξέγερση είναι καθήκον
 
Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλείτε γενική απεργία ενόψει των αποτελειωτικών μέτρων που εξαθλιώνουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Όλοι εμείς που βιώνουμε την καθημερινή εξαθλίωση και τον εξευτελισμό των ζωών μας πρέπει να επιλέξουμε τα μέσα και τους στόχους για να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Ο γενικευμένος ορατός και αόρατος πόλεμος που εξελίσσεται καθημερινά δεν πρέπει να μας βρει αμέτοχους. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της έχουν απώτερο σκοπό την ολοκληρωτική σωματική και νοητική μας υποδούλωση. Οι εκάστοτε πολιτικές κυβερνήσεις αποφασίζουν για τις ζωές μας θυσιάζοντας μας στο βωμό του κεφαλαίου.  
Το εκπαιδευτικό σύστημα, από την παιδική μας ηλικία ακόμα μας διδάσκει την υπακοή και μας παραχωρεί εκείνες τις γνώσεις που θα μας μετατρέψουν σε μηχανές παραγωγής, του πλούτου των αφεντικών.  Το μέλλον του κάθε τελειόφοιτου είναι προκατασκευασμένο και δεν έχει διέξοδο, οδηγείται είτε στην ανεργία είτε στην εργασία με βασικό μισθό 400 ευρώ και πλήρη υποταγή στα αφεντικά. 
Για να είναι βιώσιμη αυτή η κατάσταση είτε έχοντας σκοπό να κάνεις «καριέρα» ή απλά να έχεις ένα μεροκάματο πρέπει να είσαι πιστός στον υποτιθέμενο κώδικα εργασίας που σε οδηγεί  στη  ρουφιανιά, την υποταγή και τον πλήρη ατομικισμό να επιλέξεις να αγωνιστείς με όσους δουλεύουν μαζί σου και να οργανώσεις αυτόνομες συνελεύσεις στο χώρο εργασίας σου όπου θα διεκδικείς ότι σου ανήκει και κανένας συνδικαλιστικός παράγοντας(κομματικό μαντρί)δεν θα σε αντιπροσωπεύει.
 Είναι γνωστό σε όλους, ότι  σε περιόδους οικονομικής-κοινωνικής κρίσης, η άνοδος του εθνικισμού είναι μια επιλογή του συστήματος να παρουσιάζει  την εθνική συνείδηση σαν λύση για ταξικά προβλήματα. Όλο αυτό υποθάλπετε από το κράτος και τα ΜΜΕ επειδή αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη. Οι υποτιθέμενες ομάδες κρούσεις της χρυσής αυγής και κάθε άλλου εθνικιστικού εκτρώματος σε μία ενδεχόμενη εξέγερση θα σταθούν απέναντι στην κοινωνία προφυλάσσοντας τα οικονομικά και πολιτικά τους αφεντικά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ξέρουμε την κατάληξη τους. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η κοινωνία να ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα εναντίον των μεταναστών και κάθε είδους αδύναμης κοινωνικής ομάδας, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει κοινός αγώνας ενάντια στους ταξικούς μας εχθρούς, δηλαδή τους πολιτικούς, τους  φασίστες, τα αφεντικά και τους μπάτσους. Για εμάς μία άλλη κοινωνία είναι εφικτή και ο δρόμος γι αυτή βρίσκεται στην αποδόμηση του σύγχρονου τρόπου ζωής.
 Κρίνουμε δίκαιη και αναγκαία τη σύγκρουση με κάθε μορφή εξουσίας, από τις καταλήψεις κτηρίων, σχολείων εργοστασίων λειτουργώντας με γενικές συνελεύσεις. Από τις άγριες απεργίες διαρκείας έως τον αγώνα των έγκλειστων στα κελιά της δημοκρατίας με τελικό στόχο την κατάκτηση όσων μας ανήκουν σαν κοινωνία. Να χτίσουμε έναν κόσμο ελεύθερο, βασισμένο στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, στην ισότητα των υλικών και πνευματικών αγαθών του και στην κατάργηση των κοινωνικών-ταξικών διαφορών. Όλοι εμείς οι αποκλεισμένοι να συναντηθούμε στους δρόμους της φωτιάς μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση μέχρι την αναρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger