Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται 13 χρόνια μετά


Απαγόρευση συγκεντρώσεων είχε επιβληθεί και κατά την επίσκεψη Κλίντον

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας από τις 9 το πρωί της Τρίτης ως τις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας, λόγω της επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα ισχύσει για λόγους «δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας».

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται 13 χρόνια μετά…

Ανάλογη απόφαση είχε παρθεί και το 1999 όταν την Αθήνα είχε επισκεφτεί ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Το Νοέμβρη του 1999 με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου κ. Γιώργου Σκαλτά, είχαν απαγορευτεί οι πορείες και οι συγκεντρώσεις οργανωμένων ομάδων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, κατά μήκος των Λεωφόρων Ποσειδώνος, Καλλιρρόης και Συγγρού, καθώς και κατά μήκος των οδών: Βασ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Ακαδημίας, Πινδάρου, Ξανθίππου, Λουκιανού, Δημ. Καραολή, Κόκκαλη, Λάχητος, Τιμολέοντος, Φιλήμονος, Αν. Τσόχα, Αγγ. Πυρρή, Μιχαλακοπούλου, Βασ. Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Αμβροσίου Φραντζή, Θεοδ. Βρεσθένης, Σαρκοδίνου, Λαγουμιτζή, Ντελακρουά, Χελντράιχ, Αστυδάμαντος και Γαλαξία.

Η απαγόρευση ίσχυε για διάστημα 26 ωρών, από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και πάλι για… λόγους δημόσιας ασφάλειας.




(Πηγή γραφήματος: Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger