Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σλοβακία - Ελλάδα 0 - 1

Νίκη θρίλερ της Εθνικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής μας με τη Σλοβακία στη Μπρατισλάβα, σε ένα ματς – κλειδί για τη συνέχεια των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας.
Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος υποχρεωμένο εκ των πραγμάτων (βλέπε απουσίες» να «μαγειρέψει» την ενδεκάδα ώστε να εμφανίσει σύνολο ικανό να πάρει τη νίκη μέσα στη Σλοβακία, η Εθνική μας τελικά κατέβηκε στο γήπεδο με σύστημα 4-3-3, τερματοφύλακα τον Καρνέζη, παρτενέρ του Παπασταθόπουλου το Σιόβα και Τοροσίδη-Σπυρόπουλο να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας.

Η τριάδα του κέντρου αποτελείται από τον Τζιόλη (αμυντικό χαφ) και τους Κατσουράνη-Νίνη ως εσωτερικούς χαφ.

Στην επίθεση οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Γκέκας στην κορυφή θα προσπαθήσουν να πετύχουν αυτό που δεν έγινε κόντρα στη Βοσνία, ένα γκολ τουλάχιστον δηλαδή.

Στον πάγκο έμειναν: Λάμπρου, Γλύκος, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Καραγκούνης, Δημούτσος, Φωτάκης, Φορτούνης, Αθανασιάδης.
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα πάντως δεν κύλισε σύμφωνα με το σχέδιο του Σάντος, καθώς η Εθνική μας δεν απείλησε σοβαρά τους Σλοβάκους, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα αυτή του 41, όταν πρώτα ο Καρνέζης σταμάτησε τον Ζάμπαβνικ με έξοδο και στη συνέχεια ο Τοροσίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή σουτ του Χάμσικ.
Ο Σάντος πάντως αντιλαμβάνεται τη σημασία του αγώνα και θέλει τη νίκη που θα επαναφέρει την… τάξη στην κορυφή του 7ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014.

Η εντός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη υποχρεώνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στους Σλοβάκους. Μια επικράτηση μέσα στο «σπίτι» τους, αναμένεται να θέσει νοκ-άουτ την αποψινή μας αντίπαλο και να ξανακάνει την υπόθεση πρόκριση «κούρσα για δύο άλογα», την Ελλάδα και τη Βοσνία.



Η προϊστορία

Η παράδοση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας είναι μικρή και δεν είναι αντιπροσωπευτική. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μόνο σε φιλικό επίπεδο, τρεις φορές και τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων είναι διαφορετικά.

Το πρώτο ματς μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας γίνεται στις 15 Νοεμβρίου του 2000. Στον πάγκο της Εθνικής τότε ήταν ο Βασίλης Δανιήλ και τα πράγματα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σκούρα. Οι Σλοβάκοι νίκησαν 2-0 στον φιλικό αγώνα στην Ρόδο. Στις 30 Απριλίου 2003, η Εθνική είχε βρει τον Ότο της και πλέον ήξερε τι έψαχνε σε κάθε ματς. Ή τουλάχιστον μάθαινε. Σλοβακία και Ελλάδα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Τσιάρτα και Χούτο να βάζουν μπροστά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά να ισοφαρίζεται ισάριθμες φορές από τον Νέμεθ. Τελευταία τους συνάντηση ήταν στις 20 Αυγούστου του 2008. Η Εθνική είχε μπει σε άλλη κλάση και τέτοια ματς τα καθάριζε εύκολα. Ο Φάνης Γκέκας είχε ρέντα και σκόραρε δις στη νίκη 2-0 της Εθνικής.

Η προϊστορία όμως δεν  παίζει μπάλα. Έλληνες και Σλοβάκοι θα επιδιώξουν να πάρουν «κεφάλι» στον όμιλο και αμφότεροι ελπίζουν να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίζουν στο τέλος της αναμέτρησης. Για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο μια σειρά από αγώνες που θα είναι και δύσκολοι και εκτός έδρας αφού το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής είναι περίπου σε έναν χρόνο, στις 10 του Σεπτέμβρη με την Λετονία (αφού πρώτα δώσει τρία εκτός με Λιθουανία, Βοσνία και Λιχτενστάιν).

Αναλυτικά, τα αποψινά ματς του 7ου ομίλου

Λετονία-Λιχτενστάιν (21:00)
Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Λιθουανία (21:00)
Σλοβακία-Ελλάδα (21:30)

Η βαθμολογία

1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη (3) 7 (12-2)
2. Σλοβακία (3) 7 (5-2)
3. Ελλάδα (3) 7 (4-1)
4. Λιθουανία (3) 4 (3-3)
5. Λετονία (3) 0 (3-8)
6. Λιχτενστάιν (3) 0 (1-12)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική


Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Ελλάδα
Σλοβακία-Λιθουανία
Λιχτενστάιν-Λετονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger