Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διαδηλώνουμε σήμερα με το ΠΑΜΕ για να σαλπίσουμε παλλαϊκό ξεσηκωμό!

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους
Από το περσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα ανταμώσουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, γυναίκες και νέοι, που ξεκινούν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και των άλλων νομών της Μακεδονίας και της Θράκης αποφασισμένοι να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα στην τρικομματική κυβέρνηση, στην τρόικα και την ΕΕ που λεηλατούν τη ζωή τους για τα κέρδη των καπιταλιστών. Εκεί, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, μπαίνουν στην πάλη για την υπεράσπιση της ζωής τους με την παρεμπόδιση και την αναχαίτιση της βάρβαρης επίθεσης, στο δρόμο που τραβά ευθεία στη σύγκρουση και τη ρήξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Στο πλαίσιο των περιοδειών στους τόπους δουλειάς, που συνεχίζονται μέχρι τελευταία στιγμή, κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (παράταξη του ΠΑΜΕ) στα ΕΛΤΑ, με επικεφαλής τον Βασίλη Βήττο, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, περιόδευσε χτες το πρωί στα κέντρα διανομής «Γκάλη» και «Σφαγείων».
Μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού, ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τους κάλεσε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ξεπεράσουν φοβίες, δισταγμούς, μοιρολατρία. Να πιστέψουν στη δύναμή τους και να οργανώσουν οι ίδιοι από τα κάτω, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική και στο ξεπούλημα των ΕΛΤΑ. Να παραμερίσουν όσους από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Σωματείων, της Ομοσπονδίας, της ΑΔΕΔΥ μπαίνουν εμπόδιο σε αυτό το στόχο.
Τους κάλεσε να συσπειρωθούν με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, στον αγώνα για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, στον αγώνα για να καταργηθούν μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι.
Από τη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκε η θετική απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, η συμφωνία των εργαζομένων ότι μόνο μέσα από την προοπτική του αγώνα μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε όφελός τους και όλου του λαού. Εκφράστηκε επίσης η αγωνία τους για τις εξελίξεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να εκφραστεί αποφασιστικά η αντίσταση και να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας.
Ταυτόχρονα αναδείχθηκε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους στις ηγεσίες των συνδικάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκφράστηκε ολοκάθαρα η αμφισβήτησή τους.
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους χώρους δουλειάς είναι η σύσκεψη των εργαζομένων των ΕΛΤΑ που έγινε προχτές στην Καβάλα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Εκεί, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ τα άκουσαν από τους εργαζόμενους, οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι η μέχρι τώρα συνδικαλιστική και πολιτική πρακτική τους αποτελεί απόδειξη ότι δεν μπορούν και δε θέλουν να ηγηθούν του αγώνα που απαιτείται για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται και τους κάλεσαν να παραμερίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger