Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Περιοδεια ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ σε_σχολεια.




Βόλος, 11 Σεπτέμβρη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία στα σχολεία από τους εκλεγμένους του ΚΚΕ στη Τοπική Διοίκηση
Κάλεσμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να βάλουν  φραγμό στην διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και της ζωής τους

“Καλή  σχολική χρονιά  με ψηλά το κεφάλι”, ευχήθηκαν σε  μαθητές, εκπαιδευτικούς και  γονείς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ, στη περιοδεία τους  σε σχολεία του  Δήμου Βόλου.
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στη Τοπική Διοίκηση, Ν. Γκατζής, Απ. Νάνος,  Κ. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος, τόνισαν ότι “στο  ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από πέρυσι. Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου "νέου" σχολείου, λείπουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ένα σχολείο: εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, αίθουσες και σχολεία, αναλώσιμα και θέρμανση”.  Όπως  υπενθύμισαν  τα στελέχη του ΚΚΕ αυτό το  "νέο σχολειό" που ήρθε μαζί με την κρίση, είναι γνήσιο τέκνο των πολιτικών που εφαρμόστηκαν - χρόνια τώρα - κατ' εντολή της ΕΕ.
Πρόσθεσαν επίσης ότι “ τόσο η  σημερινή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν τη λογική της αυτοσυντήρησης (αυτο-αξιολόγηση) της σχολικής μονάδας, όπου αν ο δήμος ή ο γονιός δεν μπορεί να το συντηρήσει ή να προσελκύσει χορηγούς, θα κλείνει ή θα υποβαθμίζεται. Οι συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησαν από πέρυσι και τα κατηγοριοποιημένα σχολεία είναι προ των πυλών. Ο εκπαιδευτικός θα καλείται να ζήσει με 600 ευρώ και θα γυρίζει από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώσει ωράριο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομα των μαθητών του. Την ίδια στιγμή ένα τεράστιο χρέος που δεν είναι δικό μας, μεταφέρεται στις πλάτες μας, για να ξελασπώσει ένα σάπιο  σύστημα που θεωρεί πρόοδο  στον 21ο αιώνα, να εγκαταλείπουν τα παιδιά το σχολείο για να μπουν στην παραγωγή ή τη φτηνή κατάρτιση, να κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, να νομιμοποιείται η ναρκωκουλτούρα, να βγαίνουν 1,5 εκατ. άνθρωποι στη σκουριά της ανεργίας. Επέρριψαν δε, σοβαρές πολιτικές ευθύνες και στη Δημοτική Αρχή για την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Όπως είπαν: “Η Δημοτική Αρχή, παρά τους υποκριτικούς λεονταρισμούς της για την διεκδίκηση πόρων, στήριξε και στηρίζει την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την αποκεντρωμένη λειτουργία της, με βάση το «καλλικρατικό» όραμά της.”
Αναφερόμενοι  στην ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, για αποκλειστικά ενιαία - δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά, κάλεσαν   μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να βάλουν φραγμό στην διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και της ζωής τους. Να οργανώσουν τον αγώνα τους με αλληλεγγύη παντού απαιτώντας  άμεσα μέτρα ανακούφισης  όπως: Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Δωρεάν βιβλία, εκδρομές για όλα τα παιδιά. Δωρεάν θέρμανση, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία. Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών άνεργων οικογενειών. Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Όχι παραπάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.


Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger