Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Σε Κέρκυρα και Παξούς πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο τριήμερο από κλιμάκια αστυνομικών σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά. συναφή καταστήματα
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες σχετικές φορολογικές παραβάσεις
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr , οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά το τελευταίο τριήμερο (από 31.08 έως 02.09), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε Κέρκυρα και Παξούς.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους συνολικά σε πενήντα επτά (57) καταστήματα, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
• Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 39 καταστήματα, σε 10 από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις του «Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων», αλλά και της νομοθεσίας που αφορά την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης. Επίσης, σε οκτώ (8) περιπτώσεις καταστημάτων σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες γιατί όπως προέκυψε στερούνταν αδείας λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος.


• Στους Παξούς διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 18 καταστήματα, σε 3 από τα οποία διαπιστώθηκαν επίσης παραβάσεις του «Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων» και της νομοθεσίας που αφορά την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης. Επιπλέον, σε δύο (2) περιπτώσεις καταστημάτων σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες γιατί όπως προέκυψε στερούνταν αδείας λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger