Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτημα της Κ.Ο. του ΚΚΕ για άμεση & ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία & το Ιράν

03/09/12
Προς τον Πρόεδρο
της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και
Εξωτερικών Υποθέσεων  της Βουλής
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
 
                                                                                                                                                                                              Αθήνα, 3 Σεπτέμβρη 2012
 
Θέμα: Ειδική συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία και το Ιράν.
Οι  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ ανησυχητικές.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι εξελίσσεται οργανωμένη, σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.
Η επικίνδυνη κλιμάκωση της επέμβασης των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των  ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.
Παράλληλα, ενισχύεται το εμπάργκο, πληθαίνουν  οι απειλές κατά του Ιράν και είναι εκφρασμένη η θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ για αεροπορική επίθεση κατά της χώρας αυτής.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι  εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του και καμία θέση δεν έχουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε, το ΝΑΤΟ αλλά και οι άλλες χώρες που αναφέραμε, να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει επίσης ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για ιμπεριαλιστική στρατιωτική επίθεση. 
Το Βασικό κίνητρο της επιθετικότητας των ΗΠΑ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και η κατάκτηση νέων εδαφών για το συμφέρον των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων. 
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εμπλακεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά της Συρίας και του Ιράν με την υιοθέτηση των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει στο εμπάργκο κατά του Ιράν, στα μέτρα κατά της Συρίας, διατηρεί ακόμα στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό και αυτά συνιστούν πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. 
Επειδή, έχουμε ήδη ζήσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, στους οποίους η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πήρε μέρος διαθέτοντας τη βάση της Σούδας, αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα μέσα σε αντίθεση με τη θέληση του Ελληνικού λαού. 
Επειδή η επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας συνοδεύεται από τη συστηματική παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής Ενημέρωσης για την προετοιμασία επίθεσης, όπως άλλωστε έγινε και στην περίπτωση των προηγούμενων ιμπεριαλιστικών πολέμων.  
Επειδή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και πραγματοποιούνται κοινές Ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις που εμπλέκουν τη χώρα μας σε περιπέτειες κατά του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής. 
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θέτει το αίτημα της άμεσης και ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την εξέταση των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. 
Εκ των προτέρων θέλουμε να τονίσουμε ότι το ΚΚΕ έχει καλέσει ήδη το λαό να αντιταχθεί αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου και να απαιτήσει:
  • Να μην πάρει μέρος η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα μας.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.
 
Οι βουλευτές του ΚΚΕ -  Μέλη της Επιτροπής
Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
 
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger