Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμια αγωνία για τον Πρίγκιπα Χάρι

Φωτογραφία για Παγκόσμια αγωνία για τον Πρίγκιπα Χάρι
Χθες ενημερωθήκαμε ότι κινδύνεψε ο "Πρίγκιψ Χάρης" της Αγγλίας σε βάση που βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Πιο ειδικά ακούσαμε στις ειδήσεις και διαβάσαμε τα εξής:

"Αντάρτες οπλισμένοι με χειροβομβίδες επιτέθηκαν εχθές στην βάση όπου βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι στο Νότιο Αφγανιστάν. Από την τεράστια μάχη που ξέσπασε, δυο Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν την ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Ο πρίγκιπας Χάρι σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατά τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν στην βάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε η ζωή του.

Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η επίθεση των ανταρτών στις οκτώ το βράδυ, τοπική ώρα, είχε ως στόχο τις δεξαμενές καυσίμων.

Η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έφτασε στο στρατόπεδο μόλις την περασμένη εβδομάδα, ανησύχησε ιδιαίτερα την βασιλική οικογένεια.

Ο θυμός που έχει προκαλέσει στις μουσουλμανικές χώρες η ταινία που εξευτελίζει τον Μωάμεθ, έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε πέντε ανθρώπους. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε χθες να σταθεί γρήγορα ενάντια στη βία."
Αλήθεια; αναρωτιόμαστε, ως προς τι είναι η ζωή του πρίγκιπα πιο σημαντική από την ζωή ενός άλλου "αγνώστου στρατιώτη";

Ασφαλώς η σκέψη θα έπρεπε να ξεκινάει με το, τι δουλειά έχουν τα αμερικανικά  και ΝΑΤΟΙΚΑ στρατεύματα σε μια χώρα μισό πλανήτη μακρυά, (ίσως και ακόμα πιο μακρυά -  σε τι εξυπηρετούν οι πόλεμοι την ανθρωπότητα) αλλά τηρουμένων των αναλογιών Από την άλλη, πραγματικά υπάρχει κάποιος ο οποίος να πιστεύει ότι τέτοια πρόσωπα τοποθετούνται σε κίνδυνο;  Φαντάζομαι ότι με την άφιξη του επισήμου προσώπου στο Αφγανιστάν, θα μετακινήθηκε μια ταξιαρχία για να τον προστατεύει.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, θα δούμε την προκλητική ζωή που κάνει ο Χάρης με τα ταξιδάκια του στο Λας Βέγκας, τα ποτάκια του και την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε σκοτούρας που έχει ο μέσος άνθρωπος σχετικά με το βιοποριστικό πρόβλημα.

H "επίθεση" πάντως, "ήρθε κουτί" για να ανασκευάσει την στάση μας για τον γαλαζοαίματο, από ένα κακομαθημένο πριγκιπόπουλο που ζει μέσα στην κρεπάλη και την καλοπέραση, σε έναν γενναίο ήρωα που θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο για να διαφυλάξει την παγκόσμια ειρήνη.

Επίσης επέδρασε θετικά στο να προσανατολίσει την προσοχή σε ένα "αγαπημένο θέμα" (τον πόλεμο), μιας και έχουμε εδώ και καιρό φτάσει στο επίπεδο "στις ειδήσεις τα βλέπεις και τρως" και να πάρουμε τα  μάτια μας από ένα άλλο αγαπημένο θέμα (την κλειδαρότρυπα) και το εκτεθειμένο στήθος της πριγκίπισσας Kate.

Κάτι τέτοιες ώρες σχηματίζεται ένα ειρωνικό χαμόγελο στο πρόσωπο μου, αφού ο Έλληνας έχει εδώ και καιρό αποτινάξει τους τίτλους ευγενείας, την ώρα που οι "πολιτισμένοι Δυτικοί" μας κατηγορούν ούτε λίγο, ούτε πολύ για απολίτιστους "ούζο εντ ώπα".

Για το analyze-news, Γ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger