Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ




Προς την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Βόλου
« Κύριοι, άξιος ο μισθός σας…»

Λες και ήταν έτοιμοι από καιρό, δείχνοντας αξιόλογα αντανακλαστικά, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΔΣ του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και ο γνωστός συντάκτης των αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ κειμένων του ΕΚΒ απόδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι άξιοι του ρόλου που τους έχει ανατεθεί. Πρωτοπόροι στην αντικομμουνιστική επίθεση.  
Ως συνεπή τσιράκια της εργοδοσίας, που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στα αφεντικά τους, έβγαλαν ανακοίνωση για την παύση λειτουργίας του «902», όπου διαστρεβλώνουν προβοκατόρικα και χυδαία  την πραγματικότητα.
            Σε ένα κείμενο μνημείο αντικομμουνισμού που θα ζήλευαν ο Γκαίμπελς αλλά και όλο  το επιτελείο του ασφαλίτη Μανιαδάκη, ανακαλύπτουν μια φανταστική απαίτηση της ΚΕ του ΚΚΕ «οι εργαζόμενοι στο κανάλι του 902, κατ΄ απαίτηση της ΚΕ να δουλεύουν εθελοντικά σε νέο ενημερωτικό πόρταλ…»
Δεν πιστεύουμε ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν ανάγνωση ώστε να καταλάβουν τι λέει το ΚΚΕ. Δεν γνωρίζουμε επίσης και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν, εθελοντικά, ή με αμοιβή, έχουν αναλάβει το ρόλο του «προστάτη» - νταβατζή των συμφερόντων της εργοδοσίας σε εργοστάσια και επιχειρήσεις του Βόλου.
Οι πράξεις τους, αποκαλύπτουν καθημερινά στα μάτια των εργατών του Βόλου τον ύπουλο και βρώμικο ρόλο που παίζουν. Τους έμαθαν καλά όλα αυτά τα χρόνια και τους έχουν γυρίσει την πλάτη:
Ø είναι αυτοί που στηρίζουν τους εργοδότες οι οποίοι εκτός των άλλων επιβάλλουν τη τζάμπα δουλειά με τις ευλογίες των κομμάτων που κυβερνούν και των οποίων είναι μέλη και στελέχη.
Ø Είναι αυτοί που κάνουν ό,τι μπορούν, συκοφαντώντας το ταξικό κίνημα, ώστε να μην υπάρχει οργανωμένη και μαζική αντίδραση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων. Που περιδιαβαίνουν τους χώρους εργασίας, όχι για να οργανώσουν αλλά για να τρομοκρατήσουν τους εργάτες, να τους αναγκάσουν να υποταχτούν στη θέληση της εργοδοσίας, να δεχτούν μειώσεις μισθών, να δουλεύουν όσο  και όποτε θέλουν οι εργοδότες, να συναινέσουν στη σφαγή τους…
Ø Είναι αυτοί που στήριξαν με «νύχια και δόντια» το βιομήχανο Μάνεση, στην προσπάθεια του Συνδικάτου Μετάλλου ΄΄Μήτσος Παπαρήγας΄΄ οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας του Βόλου να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους απεργούς του Ασπρόπυργου.
Ø Είναι αυτοί που στηρίζουν αποφασιστικά όλες τις αντιλαϊκές – αντεργατικές επιλογές, ταυτιζόμενοι πλήρως τόσο με τη ΓΣΕΕ όσο και με τα κόμματα που κυβερνούσαν και κυβερνούν.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι οπαδοί του είναι περήφανοι για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Για την ηρωϊκή 94χρονη ιστορική διαδρομή του, μια πορεία γεμάτη αγώνες, θυσίες και ποταμούς αίματος για τα δικαιώματα του λαού μας και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Δεν το κατάφεραν στο παρελθόν και δεν θα το καταφέρουν και σήμερα οι νεόκοποι αντικομμουνιστές να αμαυρώσουν αυτή την αγωνιστική διαδρομή του ΚΚΕ.
Οι κομμουνιστές είναι περήφανοι και για την πρόσφατη διαδρομή του, όχι μόνο γιατί μπόρεσε να σταθεί όρθιο στην περίοδο της αντεπανάστασης του ’90 – ’91 που έφερε τις μεγάλες και οδυνηρές ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες για την εργατική τάξη όλου του κόσμου αλλά και γιατί μέσα από τα Συνέδριά του έχει επεξεργαστεί και προτείνει στην εργατική τάξη πρόταση Εξουσίας, με την ίδια την εργατική τάξη στην Εξουσία.
Η στράτευση των κομμουνιστών και η προσφορά τους στο Κόμμα και στην υπόθεση της εργατικής τάξης είναι εθελοντική και δεν δίνουμε λόγο γι’  αυτό σε κανένα εργατοπατέρα, πόσο μάλλον του φυράματος της πλειοψηφίας του ΕΚ Βόλου.
Αλλά είπαμε,
Άξιος ο ρόλος τους, άξιος και ο μισθός τους !

Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ
Βόλος 13 Σεπτέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger