Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών Εκκενώθηκαν τα πανεπιστήμια του Τέξας και της βόρειας Ντακότα

 
Εντολή να εκκενωθούν άμεσα όλα τα κτίρια του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν αλλά και το πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα στο Φάργκο  δόθηκε πριν από λίγο.

Τα πανεπιστήμια ενημέρωσαν τους φοιτητές να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν από τα κτίρια έπειτα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών στους χώρους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρα τηλεφώνησε στο πανεπιστήμιο του Τέξας και προειδοποίησε ότι έχουν τοποθετήσει πολλές βόμβες στην πανεπιστημιούπολη. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα.

«Στις 08:35 (τοπική ώρα, 16:35 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας με προφορά από τη Μέση Ανατολή πήρε τηλέφωνο στο πανεπιστήμιο. Δήλωσε ότι είναι μέλος της αλ Κάιντα και ότι βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο πανεπιστήμιο θα εκραγούν σε 90 λεπτά», δήλωσε η Τάρα Ντούλιτλ, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Τέξας. Το πανεπιστήμιο εκκενώθηκε, όμως δεν σημειώθηκε καμία έκρηξη, πρόσθεσε η ίδια, και διευκρίνισε ότι η αστυνομία παραμένει στο πανεπιστήμιο.

«Τα κτίρια είναι πλέον άδεια, όμως εξακολουθούμε να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις για να βεβαιωθούμε ότι το πανεπιστήμιο είναι ασφαλές», υπογράμμισε η Ντούλιτλ. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε αν το τηλεφώνημα ήταν φάρσα».

Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα έλαβε και το κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότας στο Φάργκο το οποίο και εκκενώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger