Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους δικαστικοί και γιατροί για το "μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια


Κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την εξοικονόμιση των 11,8 δισ. ευρώ , σχεδιάζουν πανεπιστημιακοί, δικαστές, γιατροί και ένστολοι.

Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο, 6 δικαστικές Ενώσεις.

H Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις και σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσουν, είναι οι περικοπές των αποδοχών των πανεπιστημιακών. Πάντως, οι Πανεπιστημιακοί μελετούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξεταστική περίοδο που αρχίζει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, στις προθέσεις των πρυτάνεων είναι η οποιαδήποτε κινητοποίηση να μην περιλαμβάνει κλείσιμο των Ιδρυμάτων.
Στο μεταξύ, στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί και έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι  στο υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο θα πραγματοποιήσουν  οι ένστολοι την Πέμπτη και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιάς "λευκής απεργίας".

Σημειώνεται πως στις 15.00 θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της Υγείας.

Τη σύσκεψη θα απασχολήσει ειδικότερα το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης, κατ' επέκταση και των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων

Μετά τη διυπουργική σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας  Ανδρέας Λυκουρέντζος θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των υποχρεώσεων προς φαρμακοποιούς πρώτα, γιατρούς μετά και στη συνέχεια άλλους προμηθευτές του συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα όμως, ο υπουργός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, τονίζοντας σε δραματικούς τόνους ότι η ηγεσία του υπουργείου αγωνίζεται να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους για τη βιωσιμότητα του συστήματος πόρους έως το τέλος του έτους και απηύθυνε έκκληση προς όλους να συνδράμουν σε αυτή την «προσπάθεια εθνικής σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger