Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 13 Σεπτεμβρίου όλοι εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, προχωράμε αρχικά σε διακοπή εργασίας των μαγειρείων και της τυπογραφίας.
Η διαμαρτυρία μας αυτή αποτελεί κομμάτι της πανελλαδικής κινητοποίησης  που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες φυλακές. Τα αιτήματά μας είναι ήδη γνωστά και τα έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και μήνες στο υπουργείο δικαιοσύνης. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό των απαρχαιωμένων και γραφειοκρατικών θεσμικών διατάξεων που έχουν ως αποτέλεσμα ο λεγόμενος «σωφρονισμός»  να αποτελεί μια διαρκή τιμωρία δίχως τέλος. Αναφερόμαστε κυρίως στον εξορθολογισμό και στη θεσμοποίηση του δικαιώματος της άδειας, της αναστολής καθώς και στην επισημοποίηση της υπουργικής υπόσχεσης για την τροποποίηση  της ποινής κάθειρξης των 10 χρόνων σε ποινή φυλάκισης.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα δεκάδες άλυτα και σοβαρά προβλήματα στον κόσμο των φυλακών, όπως η υπερσυσσώρευση των κρατουμένων (άνθρωποι κοιμούνται στα πατώματα), άθλιες συνθήκες υγιεινής, υποσιτισμός κ.α.
 Εμείς κάνουμε απλώς την αρχή.
Θεωρούμε πως τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο την κοινωνία των κρατουμένων, αλλά και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Κλείνοντας παραφράζουμε το γνωστό απόσπασμα του Μπρεχτ, θεωρώντας πως αποκτά ιδιαίτερο νόημα στις μέρες μας…
«Σήμερα ήρθαν να κλειδώσουν τους φυλακισμένους
Δεν μίλησα, δεν ήμουν φυλακισμένος
Την επομένη έκαναν ποκρόμ στους μετανάστες
Δεν μίλησα,  δεν ήμουν μετανάστης
Αύριο θα έρθουν για μένα
Δεν υπήρχε κανείς για να μιλήσει…»

                                 Οι κρατούμενοι από τις Α.Β.Γ.Δ.Ε.  πτέρυγες Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger