Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Λευκός Οίκος: Δεν υπήρχαν πληροφορίες πριν την επίθεση στη Βεγγάζη

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε καμία «πληροφορία βάσει της οποίας θα μπορούσαμε να δράσουμε» πριν την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ διαβεβαίωσε ότι «δεν είχαμε λάβει καμία πληροφορία» σχετικά με μια τέτοια επίθεση πριν την Τρίτη, ενώ χαρακτήρισε ψευδείς τις σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τη βρετανική εφημερίδα The Independent.
«Το άρθρο αυτό είναι εντελώς αναληθές», σημείωσε ο Κάρνεϊ. «Δεν υπήρχε καμία πληροφορία την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε χρησιμοποιήσει για να αποφευχθούν αυτές οι επιθέσεις».
Η εφημερίδα The Independent ανέφερε σε άρθρο της, επικαλούμενη ανώνυμες διπλωματικές πηγές, ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε στην κατοχή του 48 ώρες πριν την επίθεση στη Βεγγάζη αξιόπιστες πληροφορίες που ανέφεραν ότι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ενδέχεται να γίνουν στόχος επιθέσεων.
Ο Κάρνεϊ σημείωσε ότι οι επικρίσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ σχετικά με την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών στη Μέση Ανατολή περιέχει λανθασμένα στοιχεία και έχει στόχο να κερδίσει πολιτικούς πόντους.
Τέλος, και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Πολ Ράιαν κατηγόρησε σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για έλλειψη ηγεσίας στον αραβικό κόσμο.
Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον ο Ράιαν εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και ακόμη τριών διπλωματικών υπαλλήλων.
«Όλοι μας παρακολουθούμε τα γεγονότα στενά, αλλά γνωρίζουμε ποιον αντιμετωπίζει η Αμερική. Πρόκειται για εξτρεμιστές που δρουν βάσει του εκφοβισμού και της βίας», σημείωσε ο Ράιαν.
«Εν μέσω όλων αυτών των απειλών και των κινδύνων αυτό που δεν βλέπουμε είναι μια σταθερή και συνεπής αμερικανική ηγεσία», κατήγγειλε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι ο Ρόμνεϊ θα ασκήσει πιο σταθερή εξωτερική πολιτική.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger