Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Να σταματήσει το πάρτυ της σπατάλης και της διαφθοράς

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων, που περιλαμβάνει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, στα επιδόματα και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, των στρατιωτικών, των ιατρών του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών.
Η Τρόικα εξετάζει κωδικό προς κωδικό τις δαπάνες του Προϋπολογισμού και ζητάει περικοπές στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτεται ότι σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς έχει στηθεί ένα πάρτι σπατάλης, το οποίο συνεχίζεται «εις υγείαν» των φορολογουμένων, που με τα χρήματά τους επιχορηγούν τις διοικήσεις τους. Πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τις σκανδαλώδεις δαπάνες της εταιρίας «αξιοποίησης» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται κάθε χρόνο κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Προκλητική είναι και η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» για τους 110 νοσηλευτές του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου που έχουν μετατεθεί σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία.
Αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τους αρμόδιους υπουργούς είναι να ψάξουν κωδικό προς κωδικό τις σπατάλες των φορέων που εποπτεύουν γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό που συμβαίνει στο ΑΠΘ δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Απαιτείται άμεσα να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας, με διαγωνισμούς για όλες τις προμήθειες και τα έργα, ώστε να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις και τα παιχνίδια των μάνατζερ. Οι χρυσές δουλειές που έχουν στηθεί με κρατικό χρήμα πρέπει να κοπούν άμεσα. Όχι μόνο γιατί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά γιατί εάν συνεχιστεί το πάρτι της σπατάλης και της διαφθοράς, οι κοινωνικές εκρήξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ανεξέλεγκτες.
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger