Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Για τον θάνατο του 63χρονου εξαιτίας ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον θάνατο του 63χρονου εξαιτίας ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου

          Ο θάνατος του 63χρονου συνταξιούχου εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων του Νοσοκομείου Βόλου πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλες τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας. Μόλις πρόσφατα είχαμε το περιστατικό άνεργης γυναίκας από τη Ν. Ιωνία να μένει εκτός χειρουργείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για 26 μέρες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή της μετά από ατύχημα που υπέστη, με το αιτιολογικό ότι δεν καλύπτεται επειδή, λόγω της ανεργίας της, ήταν ανασφάλιστη.

          Ο θάνατος του 63χρονου αποτελεί ένα έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της Ε.Ε. που όλα τα προηγούμενα χρόνια προωθούσαν και υλοποιούσαν τα μέτρα της ιδιωτικοποίησης, της επιχειρηματικής λειτουργίας στην υγεία, τσάκισαν το δικαίωμα στην περίθαλψη για το λαό, κατάντησαν τα νοσοκομεία να είναι στη σημερινή κατάσταση.
          Τα νέα μέτρα αποτελούν συνέχειά τους, δεν παίρνουν παραλλαγές διαχείρισης προς όφελος του λαού. Είτε με τη μια είτε με την άλλη μορφή οι συνέπειες που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι με τα φάρμακα, τον ΕΟΠΥΥ, στο βαθμό που δεν μπουν αποφασιστικά στο προσκήνιο, στην αντεπίθεση, θα γίνουν ακόμα πιο δραματικές. Θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στο βωμό των κερδών, της «ανταγωνιστικότητας» και των υπόλοιπων κατευθύνσεων της Ε.Ε.

          Καλούμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να μπουν μπροστά στην πάλη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και την κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.

          Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνταξιούχου.

Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger