Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμελητήρια.Με 3 κινήσεις,πέφτει το χρέος 40%. Άμεση αντίδραση της Alpha Bank!

Η κυβερνηση αυτη εχει περασει πληρως στα χερια των τραπεζιτων. Τωρα εκτελουν και χρεη κυβερνητικου εκπροσωπου
  Όπως εκτιμά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας,το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ οφείλουν να προχωρήσουν σε τρεις κινήσεις για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας κατά 40 μονάδες του ΑΕΠ:

* Πρώτον, η ΕΚΤ να πουλήσει τα ελληνικά ομόλογα στο EFSF στα 70 σεντ ανά ευρώ. Και στη συνέχεια το EFSF μπορεί να τα ανταλλάξει με νέο δάνειο μεγαλύτερης διάρκειας προς την Ελλάδα. Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 15 δισ. ευρώ ή 7,4% του ΑΕΠ δίνοντας μεγαλύτερα περιθώρια στην αποπληρωμή των δανείων της. * Δεύτερον η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επιδοτήσει με δάνειο το EFSF για την αγορά ελληνικών ομολόγων 62 δισ. ευρώ που προέκυψαν από το PSI. Μια προσφορά 25 σεντ ανά ευρώ είναι πολύ ελκυστική σε σχέση με τις τρέχουσες, χαμηλότερες τιμές στην αγορά.( Η Αργεντινή είχε κάνει αντίστοιχη προσφορά με 30 σεντ ανά δολάριο). Με μια τέτοια προσφορά ένα ποσοστό ιδιωτών επενδυτών θα μπορούσε να ανταλλάξει, για παράδειγμα, ελληνικά ομόλογα 48 δισ. ευρώ με τίτλους 12,5 δισ. ευρώ από το EFSF, οδηγώντας στη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 37,5 δισ. ευρώ ή 18,6% του ΑΕΠ.

* Τρίτον, η Ελλάδα δικαιούται ίση μεταχείριση με την Ισπανία και άλλους αποδέκτες πακέτων διάσωσης. Να μπορέσει δηλαδή και η Ελλάδα να μεταφέρει από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον ESM τα κεφάλαια που δανείστηκε για τη στήριξη των εγχωρίων τραπεζών, όταν ασφαλώς δημιουργηθεί ένα ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν λάβει ήδη 18,5 δισ. ευρώ από το EFSF και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμη 12 δισ. ευρώ. Έτσι, το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30,5 δισ. ευρώ ή 15,1% του ΑΕΠ.

Αν υιοθετηθούν τα παραπάνω τρία βήματα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί κατά 83 δισ. ευρώ ή 41,1% του ΑΕΠ.

Στο υπόμνημα της η ΚΕΠΕ επισημαίνει στην σελίδα 2, ΅Η αύξηση του δημοσίου χρέους παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού είναι αναμενόμενο ότι προκαλεί μεγάλες ανησυχίες πρώτα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια στις αγορές και στους θεσμικούς πιστωτές . Όσες πρόσθετες θυσίες και να κληθεί να κάνει ο ελληνικός λαός είναι σαφές ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο΅.

Για να μην τρέφουμε αυτάπάτες,δεν πρόκειται για ¨αριστερή στροφή¨ της αντιδραστικής ΚΕΠΕ,εξάλλου στην συνέχεια το υπόμνημα ξαναζεσταίνει την ίδια νεοφιλελεύθερη σούπα.

Προφανώς όμως,βλέπουν πια ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα με τίποτα και ψάχνουν σωτηρία. Το υπόμνημα αυτό,το απέστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων,στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στον κο Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων. Η απάντηση ήθε άμεση,οχι απο τον κο Στουρνάρα ή απο τον αποδέκτη του ύπομνήματος, Πρωθυπουργό κο Σαμαρά,αλλα...απο πολύ ψηλότερα!

ALPHA BANK
Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων
Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ελληνική Οικονομία Οι σκληρές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης των τελευταίων 2,5 ετών έχουν αρχίσει πλέον να αποδίδουν καρπούς. Η πολύ ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης (ΓΚ) στο 7μηνο Ιαν.-Ιούλ. 2012 είναι αψευδής μάρτυς ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει πλέον αποκτήσει μία εξαιρετικά ευνοϊκή δυναμική, που θα επιταχυνθεί όταν αρχίσει και η ανάκαμψη της οικονομίας...

...Στο πλαίσιο αυτό , αναλύσεις όπως αυτές του ΚΕΠΕ με αρνητικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την βιωσιμότητα του χρέους στην περίοδο μέχρι το 2020, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη περί το δέον γενέσθαι και αντιστρατεύονται την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς επιβεβαιώνουν την ματαιότητα των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται.

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/3-40-alpha-bank.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger