Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Βόλος, 21/9/2012

Με τη σημερινή μας συνέντευξη τύπου απευθύνουμε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη σε κάθε άνεργο, συνταξιούχο, στους νέους και τις γυναίκες που είναι από λαϊκές οικογένειες  - ανεξάρτητα από το τι έκανε μέχρι τώρα, τι στάση κράτησε το προηγούμενο διάστημα - ταξικό, ενωτικό κάλεσμα για μαχητικό, αγωνιστικό ξεσηκωμό την ημέρα της απεργίας της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εκείνους που μπορεί να μην έχουν συμμετέχει ποτέ σε κινητοποίηση, σε συλλαλητήριο, σε συγκέντρωση:
Την Τετάρτη στις 26 Σεπτέμβρη ελάτε στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί. Μη μείνετε μακριά από τον αγώνα.
Κρατήστε τις διαφωνίες σας, κρατήστε τις επιφυλάξεις σας, αλλά μη σας καταφέρουν να αποστρατευτείτε. Στον πόλεμο που δεχόμαστε πρέπει να δώσουμε απάντηση. Κλείστε τα αυτιά σας στη λάσπη και τη βρώμικη προπαγάνδα που λούζουν στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις. Όσοι το κάνουν θέλουν εσάς αποστρατευμένους, στο περιθώριο. Θέλουν την όποια συμμετοχή σας να την εξαργυρώσουν σε νέους κοινωνικούς διαλόγους όπου θα ξεπουλιούνται τα δικαιώματά μας, κλάδο τον κλάδο, αλλά και συνολικά όλων των εργαζόμενων. Μπορεί να έχετε σοβαρές διαφωνίες, αλλά γνωρίζετε ότι το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται σε αυτό δίνουν καθημερινά διαπιστευτήρια στην αντιπαράθεση με τους εργοδότες και την κυβέρνηση.
Ενώστε την αγανάκτησή σας, τη δίκαιη οργή σας με όλους που την ημέρα εκείνη θα στείλουμε μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην εργοδοσία, στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και την κυβέρνησή τους ότι: «τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία»

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,
όλων των κλάδων, να σπάσουμε την Τετάρτη στην πράξη, στο δρόμο, την προσπάθεια να χτυπήσουν την ταξική μας ενότητα και πάλη.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους του Βόλου! Σπάστε την τρομοκρατία και τον ωχαδελφισμό που καλλιεργείται από την εργοδοσία και τους αυλικούς της.
Όσα κι αν έχετε ακούσει η μαζική σας συμμετοχή στη συγκέντρωση θα σημάνει ένα ξεκάθαρο, χωρίς παρανοήσεις, μήνυμα. Θα τους προκαλέσει φόβο! Θα τους φοβίσει αν δουν την πλατεία πανεπιστημίου γεμάτη από εργαζόμενους! Αυτό το γνωρίζετε! Επιστρέψτε τους, λοιπόν, τον εκβιασμό! Βγείτε μαζικά στο δρόμο!

Επαναλαμβάνουμε: κλείστε τα αυτιά σας στη βρώμικη επίθεση στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις! Η πραγματική ενότητα, η ταξική ενότητα για να γίνει πράξη απαιτεί έναν βασικό διαχωρισμό! Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, λοιπόν, δεν θα δείτε ούτε έναν εκπρόσωπο της εργατικής αριστοκρατίας, των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, τους οποίους πολύ καλά γνωρίζετε. Αυτοί δεν έχουν καμία θέση στη συγκέντρωσή μας, τους έχουμε και μας έχουν απέναντι! Είμαστε απέναντι στις ομοσπονδίες όταν υπογράφουν με τους εργοδότες μειώσεις μισθών, όταν υπονομεύουν τους αγώνες, όταν συμφωνούν με τις κυβερνήσεις τους το τσάκισμα της ζωής του λαού. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δεν θα δείτε τα τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών! Είμαστε απέναντί τους στις μεγάλες απεργιακές μάχες, στις φρουρές, στις αναμετρήσεις στους χώρους δουλειάς για το μεροκάματο, τα δεδουλευμένα, τα δικαιώματά μας, όταν εκείνοι κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς. Για τους λόγους αυτούς αντίθετα με όλα όσα ακούτε: στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα έχει αποτέλεσμα η συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου και της κάθε εργαζόμενης, των άνεργων και των συνταξιούχων.
Ελάτε, λοιπόν, απέναντί τους κι εσείς! Αυτή είναι η πραγματική, η ταξική ενότητα που χρειάζεται σήμερα! Να αποτελέσει η απεργία αυτή ένα νέο ξεκίνημα αναμετρήσεων. Το δίλημμα υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση μπορεί να απαντηθεί μαζικά στη συγκέντρωση της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί στην πλ. Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger