Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ Eπαγγελματίας παρασκεύαζε το κρέας γύρου σε νεόδμητη οικοδομή!?

Σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία από ασυνείδητους ...


Πολλές οι περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν και φέτος στη Μαγνησία


Σε κίνδυνο τίθεται συχνά - πυκνά η δημόσια υγεία στη Μαγνησία και ειδικά στα νησιά των Βορείων Σποράδων, από ασυνείδητους επαγγελματίες, όπως διαπιστώνουν και φέτος οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη Μαγνησία.

Τόσο οι Διευθύνσεις Κτηνιατρικής και Υγείας, όσο και η Αστυνομία, κάνουν συνεχείς ελέγχους, τόσο στη χερσαία Μαγνησία (Βόλο και Πήλιο), όσο και στα νησιά, από τους οποίους έχουν βεβαιωθεί δεκάδες παραβάσεις, κυρίως για τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά.

Πρόσφατο παράδειγμα των ελέγχων, αποτελεί η επέμβαση κτηνιάτρου και της Αστυνομίας, εντός του Αυγούστου στη Σκόπελο, όπου, μετά από καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι επαγγελματίας παρασκεύαζε το κρέας γύρου σε νεόδμητη οικοδομή, που δεν πληρούσε τους βασικούς όρους υγιεινής και στη συνέχεια το μετέφερε στο ψητοπωλείο του για να το ψήσει!

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, σε αποθηκευτικό χώρο στη Σκιάθο, εντοπίστηκε μεγάλη παρτίδα εμφιαλωμένων νερών που ήταν εκτεθειμένη κάτω από τον ήλιο και σε θερμοκρασία 36,7 βαθμών Κελσίου, από κτηνίατρο και το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Η παρτίδα (15.624 φιάλες του 1,5 λίτρου και 4320 του 0.5 λίτρου), δεσμεύτηκε και δείγμα νερών εστάλη για ανάλυση στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Λάρισας, απ’ όπου αναμένονται τα αποτελέσματα, για να διαπιστωθεί αν η παρτίδα νερού είναι ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση.

Εκτεθειμένα ψυγεία

Στο μεταξύ, από περίπου 80 ελέγχους που διενέργησε η Διεύθυνση Υγείας στα νησιά των Βορείων Σποράδων, φέτος το καλοκαίρι, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν πάνω από 20 παραβάσεις καταστημάτων (κυρίως στην παραλία της Σκιάθου), που είχαν εκτεθειμένα τα ψυγεία τους σε υπαίθριο χώρο.

Όπως διαπίστωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, τα ψυγεία βρισκόταν κάτω από τον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα σάντουιτς, κρέπες, παγωτά, γλυκά και τρόφιμα, που από τη ζέστη αλλοιώνονται, αναπτύσσουν μικροοργανισμούς και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
http://www.magnesianews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger