Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στον Εισαγγελέα ο Τάσος Θεοφίλου



Κρατά το στόμα του κλειστό ο Τάσος Θεοφίλου, ηλικίας 29 ετών από τη Θεσσαλονίκη, άνεργος- όπως δηλώνει ο ίδιος- ο οποίος ανακρίνεται από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής για τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου, αλλά και για τη σχέση του με τους αλληλοτεμνόμενους κύκλους των οργανώσεων ένοπλης βίας και κυρίως, με αυτήν των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αντιτρομοκρατική έφθασε στον Θεοφίλου μετά την ανίχνευση γενετικού υλικού στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή κατά την έξοδο της συμμορίας από το τραπεζικό κατάστημα της Νάουσας της Πάρου και μετά το αιματηρό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρη Μίχα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κακοποιών.

Το γενετικό αυτό υλικό ταυτοποιήθηκε. Από τα αρχεία της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε πώς το εύρημα ταυτιζόταν με αντίστοιχο υλικό που είχε εντοπιστεί προ καιρού και κατά την διάρκεια εφόδων της Αντιτρομοκρατικής στις γιάφκες της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου είχε βρεθεί μεγάλης έκτασης οπλοστάσιο, της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά και τέλος, στη γιάφκα του Αγρινίου.

Οι γιάφκες αυτές είχαν από τότε συνδεθεί με την δράση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Εκτιμάται από την Αντιτρομοκρατική πως η ληστεία της Πάρου ενδεχομένως να είναι ένα πρώτο δείγμα «αυτοχρηματοδότησης» νέας οργάνωσης ένοπλης βίας και ορισμένα στελέχη της Υπηρεσίας συσχετίζουν την αιματηρή αυτή ενέργεια με την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος ως αδειούχος κρατούμενος μηδέποτε εμφανίστηκε στις αρχές.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις οδηγούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στο συμπέρασμα πως έχουν να διαχειριστούν μία πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως ομολογούν.

Ο Θεοφίλου και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας της Πάρου επέστρεψαν μετά τη ληστεία στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Κατέρρευσε, δηλαδή, όλη η θεωρία περί παραμονής τους σε γιάφκα της Πάρου κ.λπ.. Με δεδομένο το αδιέξοδο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας, τα μόνα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα ήταν εκείνα που αφορούσαν το καπέλο με το γενετικό υλικό και το κινητό τηλέφωνο που επίσης έπεσε από κάποιον από τους δράστες, αν όχι από τον ίδιο τον Θεοφίλου.
Το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε σε ακτή της Πάρου και που ταυτοποιήθηκε με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αθήνα, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής η οποία συνέδεσε αυτό το στοιχείο με συμπεριφορές μελών ομάδων ένοπλης βίας που είχαν απασχολήσει την Υπηρεσία αυτή στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Θεοφίλου αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα την Κυριακή και μάλιστα, τις μεσημεριανές ώρες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την ανάκριση του Θεοφίλου ομολογούν πώς δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος και πώς αρνείται την συμμετοχή του στην ληστεία της Πάρου.

Ο ίδιος ο Θεοφίλου ήταν εξαιρετικά δραστήριος στο διαδίκτυο όπου διαθέτει εκτός από τα προφίλ στο Facebook και Blog με την επωνυμία «Παρανουαρικό», του οποίου το δεύτερο συνθετικό της λέξης («νουάρ» – σημαίνει «μαύρο» στα γαλλικά) παραπέμπει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

(Print Screen από blog στο οποίο παραπέμπει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook)

Οι τρεις υποθέσεις με τις γιάφκες


5 Δεκεμβρίου του 2010: Πιστόλια, καλάσνικοφ, γεμιστήρες, χειροβομβίδες είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα της οδού Καισαρείας 22, στη Νέα Σμύρνη.



Ειδικότερα, στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε:
- 3 ΑΚ-47 καλάσνικοφ
- 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
- 7 πιστόλια (Glock, CZ, Μπαϊκάλ)
- 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
- 4 χειροβομβίδες
- 1 σιγαστήρα
- φυσίγγια
- 200 γραμμάρια TNT



Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Μετά τον εντοπισμό γιάφκας στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, ακολουθεί το Αγρίνιο. Σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο, στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου, βρέθηκαν περίστροφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger