Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Την Πέμπτη 16/8, στην πόλη Μαρικάνα, βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, δυνάμεις της Νοτιοαφρικανικής αστυνομίας, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, πυροβολούν, με αυτόματα όπλα και πιστόλια, τους συγκεντρωμένους απεργούς μεταλλωρύχους, και δολοφονούν αδίστακτα 36 εργάτες, ενώ τραυματίζουν άλλους 78.
Οι μεταλλωρύχοι, που δούλευαν στα ορυχεία εξόρυξης λευκόχρυσου της πολυεθνικής Lonmin PLC, που έχει έδρα το Λονδίνο κι εξυπηρετεί βρετανικά μονοπωλιακά συμφέροντα (πρώην Βρετανό-Ροδεσιανή εταιρεία), απεργούσαν από τις 10/8, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους. Αντιμετώπιζαν όλη αυτή την εβδομάδα, τη βία των δυνάμεων καταστολής, κι είχαν ήδη θρηνήσει νεκρούς. Με αντλίες νερού, χημικά αέρια και χειροβομβίδες «κρότου –λάμψης», η αστυνομία, προσπαθούσε να καταστείλει την απεργία τους, η οποία κηρύχθηκε παράνομη, απ΄ την κυβέρνηση του «Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου».
Τη στιγμή που οι λεγόμενες πολυεθνικές εταιρείες κι οι ιμπεριαλιστές – κυρίως οι βρετανοί - σωρεύουν αμύθητα κέρδη, εκμεταλλευόμενες τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, αλλά και τ’ αποθέματα του λευκόχρυσου της Νότιας Αφρικής, οι εργάτες δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες και με μισθούς πείνας. Και το καπιταλιστικό σύστημα, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που συνέχισε να υπάρχει παρά την πτώση του απαρτχάιντ, τους αντιμετωπίζει με την τρομοκρατία και την καταστολή, αλλά και δολοφονώντας τους ωμά, όποτε τολμούν ν΄ αγωνιστούν, για την επιβίωσή τους, κι αυτή των οικογενειών τους. Κι αυτό, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, πως έπαθε σοκ, ή αυτές της αστυνομίας, ότι βρέθηκε σε άμυνα!
Η κυβέρνηση του «Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου», έβαψε τα χέρια της με αίμα, στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει απέναντι στον εργαζόμενο λαό της χώρας της, προς εξυπηρέτηση των βρετανικών μονοπωλιακών συμφερόντων, κι αυτών της νοτιοαφρικανικής αστικής τάξης. Οι αγώνες, οι κινητοποιήσεις κι οι απεργίες των μεταλλωρύχων, για τα δίκια τους, και ιστορία έχουν, και παρόν, και μέλλον! Και μπορούν να νικήσουν, παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της.
Η εργατική τάξη και οι λαοί σ΄ ολόκληρο τον καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό κόσμο, δέχονται ανάλογη επίθεση. Όλες οι αριστερές, προοδευτικές και ταξικές δυνάμεις, παντού στον κόσμο, οφείλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους νοτιοαφρικανούς απεργούς εργάτες και να καταδικάσουν το νέο αυτό έγκλημα.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ!
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)      18/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger