Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αραγε θα δούμε και τέτοιες εικόνες στην Σκόπελο?

ΣΟΚ στην Κρήτη - Εκλιπαρούν για δουλειά με αντάλλαγμα φαγητό
Του Σωτήρη Μεταξά
Ανέχεια, απογοήτευση και φόβος για το αύριο, συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς εργασίας σε ολόκληρη την Κρήτη. Στη δίνη της ανεργίας, περιστατικά ανθρώπων που...
ζητούν δουλειά, στην κυριολεξία, για "ένα κομμάτι ψωμί" πληθαίνουν και αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα για έναν τόπο που πριν από δύο χρόνια χαρακτηριζόταν "εργασιακός παράδεισος". Το φαινόμενο είναι έντονο τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην Κρητική ύπαιθρο. Άνθρωποι, οικογενειάρχες, που παραμένουν χωρίς δουλειά για μήνες, εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο ζητώντας σαν αντάλλαγμα ... φαγητό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι μου χτυπούν την πόρτα για εργασία και δεν φεύγουν αν δεν εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Πρόκειται κυρίως για τεχνίτες που η κατάρρευση της οικοδομής τους έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην έχουν να ... ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η κατάσταση είναι τραγική. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς τα μεροκάματα έχουν εκλείψει επισημαίνει ο κ.Βαρδάκης. Σε εργοστάσια, βιοτεχνίες ακόμη και σε χωράφια, άνθρωποι κάθε ηλικίας ζητούν δουλειά με αντάλαγμα φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8706.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger