Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σε ασφυκτικό κλοιό οι ληστές της Πάρου



Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον ο εντοπισμός και η σύλληψη των τεσσάρων δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στη Νάουσα της Πάρου, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να γνωρίζουν την ταυτότητα ορισμένων εξ αυτών.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για άνδρες ηλικίας 30 έως 35 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι έφθασαν στο νησί τρεις ημέρες πριν από την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank.

Η αστυνομία ήδη έχει πραγματοποιήσει 15 προσαγωγές, ενώ έχει κάνει εκατοντάδες ελέγχους σε δρόμους και σε καταλύματα της Πάρου.

Εξετάζουν δεύτερο όχημα διαφυγής


Υπό αστυνομική ανάλυση βρισκόταν ακόμη ένα Ι.Χ. που βρέθηκε στην περιοχή της Νάουσας, για το οποίο έγινε η εκτίμηση ότι ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερο όχημα διαφυγής από τους δράστες, μετά την πυρπόληση του κλεμμένου αυτοκινήτου στον Αμπελά. Ωστόσο, η έρευνα δεν απέδωσε χρήσιμα στοιχεία.

Περισσότερο φως στην εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες ατόμων που είδαν, την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάρο, το μαύρο Opel Corsa με τα φιμέ τζάμια, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες στη φονική ληστεία και εν συνεχεία το πυρπόλησαν.

Στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο


Παράλληλα, καθοριστική θεωρείται η εξέταση ενός κινητού τηλεφώνου που έπεσε από έναν από τους δράστες, ύστερα από τη συμπλοκή με τον άτυχο οδηγό ταξί έξω από την τράπεζα.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων τόσο από το κινητό όσο και από το μαντίλι αλλά και από το καπέλο ενός εκ των δραστών. Επίσης, αναμένουν και τα αποτελέσματα από την επεξεργασία των εικόνων από τις κάμερες της Alpha Bank, για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για συμμορία Αλβανών, η οποία είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται και με τη ληστεία τράπεζας στις Σπέτσες στις 16 Ιουλίου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πολλές ομοιότητες με τη συγκεκριμένη ληστεία, καθώς και σ' αυτήν  την περίπτωση οι δράστες ήταν τέσσερις, είχαν στόχο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, ενώ έφεραν ακριβώς και την ίδια τουριστική περιβολή.

Ωστόσο, στις δύο ληστείες υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. Οι δράστες των Σπετσών είχαν καλάσνικοφ. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για παρουσία στη ληστεία μιας γυναίκας, ενώ αντίθετα τέτοιες μαρτυρίες δεν υπήρξαν στην περίπτωση της Πάρου.

Η ληστεία στο Praktiker

Στο μικροσκόπιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το περιστατικό που διαδραματίστηκε τον Νοέμβριο του 2010 στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος «Praktiker» στη Λ. Βουλιαγμένης.

Τότε τρία άτομα είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο Αλβανών ληστών. Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πήγαν στο «Praktiker» του Ελληνικού και στο πάρκινγκ του καταστήματος ακινητοποίησαν έναν πελάτη, του πήραν 300 ευρώ και το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με τα δύο οχήματα.

Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τους καταδίωξαν. Ο ένας εκ των δραστών κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο άλλος, με το αυτοκίνητο του πελάτη του «Praktiker», μπήκε αντίθετα στη Λ. Βουλιαγμένης, παρασύροντας δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο.

Τελικά, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Τότε είχαν γίνει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του ληστή με το κλεμμένο αυτοκίνητο, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε ότι το όχημα της συγκεκριμένης ληστείας είναι το ίδιο με αυτό που είχαν οι δράστες της δολοφονίας του 53χρονου Δημήτρη.
ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger