Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει η συγκομιδή αχλαδιών(Όχι οι μπουσδουγανες Σκοπέλου )


Όπως έγινε γνωστό από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, «Από τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν και ύστερα από αναλύσεις των Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις μετρήσεις σακχαροπεριεκτικότητας και αντοχής της σάρκας στην πίεση (σκληρότητα), σε συνδυασμό με τις παρατηρήσεις της τελευταίας 20ετίας, ότι η συγκομιδή των αχλαδιών, ποικιλίας «Κρυστάλλι», θα πρέπει να αρχίσει από 05/08/2012 έως 18/8/2012, ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο».
Η συγκομιδή τον κατάλληλο χρόνο στον κανονικό βαθμό εμπορικής ωρίμανσης βοηθά πάρα πολύ στην καλή ποιότητα των αχλαδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια αποθήκευσης και στην αποφυγή εμφάνισης μετασυλλεκτικών ασθενειών.
Όπως αναφέρεται από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας για τον προσδιορισμό σακχάρων και σκληρότητας οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου της Υπηρεσίας στο τηλ. 24210 62214 ή στα Γραφεία Ποιοτικού Ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger