Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Καμαρώνει για την ενεργό συμμετοχή στο ξεκλήρισμα του λαού Ταχύτατη εφαρμογή των μέτρων ζήτησε ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας το Σάββατο στην ΚΕ

Τα εύσημα από την ντόπια πλουτοκρατία και τους συμμάχους της στην ΕΕ απαίτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το Σάββατο στην ΚΕ του κόμματός του. Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνησης εξόντωσης του λαού, είναι αποτέλεσμα «ευθύνης και υπευθυνότητας» και απαντάει στο «δημόσιο συμφέρον να σωθεί ο τόπος, να ανασάνει η κοινωνία»!
Στο διά ταύτα, ο Φ. Κουβέλης όχι μόνο στήριξε το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση, σε συνεννόηση με την τρόικα, αλλά απαίτησε και την ταχύτατη εφαρμογή τους. «Πρέπει ταχύτατα να υπάρξουν εκείνες οι πολιτικές ενέργειες που είναι δυνατό να δίνουν απάντηση στα μεγάλα ζητήματα που αρνητικά προσδιορίζουν την ελληνική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα», είπε ο Φ. Κουβέλης.
Διαβεβαίωσε ακόμα ότι η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των αντιλαϊκών πλάνων της κυβέρνησης, λέγοντας: «Δεν είμαστε μόνο για να επιτηρούμε το πολιτικό έργο της κυβέρνησης, δεν είμαστε μόνο για να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο. Είμαστε παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια για να διαμορφώνουμε το κυβερνητικό έργο».
Για να χρυσώσει το χάπι των μέτρων που έρχονται και των άλλων που κρύβουν από το λαό, ο Φ. Κουβέλης επικαλέστηκε την ανάγκη της αναδιαπραγμάτευσης, «προκειμένου να φύγουν οι επαχθείς όροι του μνημονίου και βεβαίως να διεκδικηθεί σε πρώτη φάση, άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής». Αυτό που δε λέει, είναι ότι το μνημόνιο είναι επαχθές στο σύνολό του, επειδή εκφράζει και υλοποιεί μια στρατηγική βαθιά ταξική και άδικη για το λαό, όπως είναι αυτή που εφαρμόζεται παντού στην ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια.
Στην ίδια ομιλία, ο Φ. Κουβέλης μοίρασε ανέξοδες διαβεβαιώσεις ότι δε θα παρθούν άλλα μέτρα μέσα στο 2012 και πως για τα 11,5 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου θα αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα. Πρόκειται για πρόκληση αν σκεφτεί κανείς ότι με τις περικοπές στις συντάξεις, το εφάπαξ και τις άλλες δαπάνες, με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα άλλα μέτρα, μειώνεται συνολικά το εισόδημα του λαού, αφού αυξάνει η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών αναγκαίων για τη λαϊκή οικογένεια.
Την ίδια ώρα, με τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ζούγκλα στην αγορά εργασίας χειροτερεύει, με απανωτές μειώσεις μισθών και συντριβή δικαιωμάτων. Κατά τα άλλα, η απόφαση της ΚΕ για τις εκλογές εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και με ιδεολογήματα του τύπου «η ΔΗΜΑΡ δεν παραγνωρίζει τη διάκριση αριστεράς - δεξιάς και δεν λησμονεί τις πολιτικές διαφορές της με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αντιλαϊκή σύμπραξη των τριών.
Στο ίδιο πνεύμα και με τον ίδιο στόχο, η απόφαση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το κόμμα μας διαμορφώνει μια νέα πολιτική πραγματικότητα, την αριστερά του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Διαμορφώνει την υπεύθυνη αριστερά, την αριστερά που πολιτεύεται και κυβερνά με ένα και μόνο κριτήριο: το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας», με στόχο να δώσει άλλοθι στη συγκυβέρνηση και την πλουτοκρατία να τσακίσει το λαό, με την επίκληση και του σοσιαλδημοκράτη κυβερνητικού εταίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger