Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Πάτωσαν» οι επιχειρήσεις ενοικίασης δικύκλων

Μία στις δύο επιχειρήσεις ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας βαθμολογήθηκε με 5 (σε κλίμακα 1- 6, με άριστα το 1), σε έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό «Motorwelt» της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Γερμανίας (ADAC) και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Η έρευνα διεξήχθη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία και, συνολικά, ένα στα πέντε καταστήματα δεν πέρασε τα σχετικά τεστ.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ «Ενοικίαση μοτοσικλετών στις διακοπές: παλιοσίδερα πάνω σε ρόδες», στο οποίο γίνεται λόγος για «χαοτική κατάσταση» όχι μόνο σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις τεχνικής φύσης, αλλά και σχετικά με τα μισθωτήρια συμβόλαια, τις ασφαλιστικές καλύψεις, ακόμη και την παροχή κράνους μαζί με το δίκυκλο. Από τα 62 καταστήματα που ελέγχθηκαν στις πέντε χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, μόνον έξι απέσπασαν βαθμό ένα, δηλαδή «πολύ καλά», και 25 βαθμό δύο, δηλαδή «καλά».

Σε πίνακες που πλαισιώνουν το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά η αξιολόγηση ανά κατάστημα, με την επωνυμία και τον τύπο του δικύκλου που δοκιμάστηκε. Στις 10 επιχειρήσεις με τις καλύτερες επιδόσεις δεν υπάρχει ελληνική, ενώ στη λίστα με τις 10 χειρότερες υπάρχουν τέσσερις από την Ελλάδα. Τη χαμηλότερη αξιολόγηση έλαβαν δύο εταιρείες από την Ελλάδα και μία από την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger