Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ?

Άφαντα τα ιπτάμενα δελφίνια στον Πλαταμώναalt

Δεν ήλθαν τελικά τα «ιπτάμενα δελφίνια» χθες στο λιμάνι του Πλαταμώνα, όπως είχε προαναγγελθεί από την εταιρία GL TSANTOS FLYINGDOLPHINS, που εδρεύει στην Κατερίνη.
Ουδεμία ανακοίνωση εξεδόθη μέχρι χθες από τη εταιρία για τους λόγους της αναβολής ή ματαίωσης της δρομολόγησης «δελφινιών» και στις προσπάθειες κάποιας επαφής με την εταιρία, δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί εκπρόσωπός της.
Το γεγονός ότι η εταιρία, δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει το κοινό για την αναβολή ή τη ματαίωση των δρομολογίων, προκάλεσε δικαιολογημένη αγανάκτηση σε αρκετούς υποψήφιους εκδρομείς, που ζητούσαν την παρέμβαση των αρχών, ενώ προβλημάτισε σοβαρά και τους παράγοντες τουρισμού στα παράλια της Λάρισας που πίστευαν στο αξιόπιστο της εταιρίας και σκέφτονταν σοβαρά στον σχεδιασμό των δρομολογίων να εντάξουν και το λιμάνι του Αγιοκάμπου.
Άγνοια δήλωνε και το Λιμεναρχείο Πλαταμώνα, για τον πιθανό κατάπλου τέτοιου πλοίου και ουδείς το είχε ενημερώσει.
Στο μεταξύ κάποιοι παραθεριστές και Λαρισαίοι που διαμένουν στον Πλαταμώνα επικοινώνησαν με το Λιμεναρχείο και αρκετοί με την «Ε» ζητώντας να μάθουν, αν τελικά ήρθαν ή θα έρθουν τα «δελφίνια». Μερικοί δε ενδιαφερόμενοι βρέθηκαν στο λιμάνι, ρωτώντας για το «δελφίνι». Επίσης, ενδιαφέρον έδειξαν χθες και τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, με τηλεφωνήματα στην εφημερίδα. Το τι θα γίνει στο μέλλον μόνο η εταιρία γνωρίζει, που θα πρέπει να ανακοινώσει σχετικά.
Η δρομολόγηση «δελφινιών» στα παράλια της Πιερίας και της Λάρισας είναι πόθος αρκετών ετών. Για φέτος φάνηκε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, όταν με καταχωρίσεις στην «Ε» η συγκεκριμένη εταιρία ανακοίνωνε την πρόθεσή της να δρομολογήσει «δελφίνια» από Θεσσαλονίκη- Πλαταμώνα προς Σποράδες. Ακολούθησε κινητοποίηση του Τουριστικού Επαγγελματικού Συλλόγου Αγιοκάμπου, που ήρθε σε επαφή με την εταιρία και προκάλεσε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου με συμμετοχή του δημάρχου Αγιάς και φορέων, παρουσία και εκπροσώπου της εταιρίας. Ο εκπρόσωπος δήλωσε, τότε, ότι μετά το έντονο ενδιαφέρον των φορέων, τα «δελφίνια» θα περνούν και από τον Αγιόκαμπο και μάλιστα έγιναν και πληρωμένες καταχωρίσεις στην «Ε». Υπήρχε όμως η εκκρεμότητα του χαρακτηρισμού του λιμανιού του Αγιοκάμπου, που μέχρι σήμερα θεωρείται μόνο αλιευτικό καταφύγιο. Για το τι έπρεπε να γίνει και από ποιον, ώστε το λιμάνι του Αγιοκάμπου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τουριστικά δρομολόγια, αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο διαφωνίας μεταξύ του Τουριστικού Επαγγελματικού Συλλόγου Αγιοκάμπου και του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Για το λιμάνι του Πλαταμώνα ίσως να μην υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Το ουσιαστικό όμως θέμα είναι οι προθέσεις της εταιρίας, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει, γιατί δεν ξεκίνησαν οι πλόες των «δελφινιών» που είχαν προαναγγελθεί.
Εφ. Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger