Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΟΣΑΣΤΕ ..Στην κατεύθυνση της είσπραξης των παλιών οφειλών μέσω δικηγορικού γραφείου προσανατολίζονται οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου,


Στην κατεύθυνση της είσπραξης των παλιών οφειλών μέσω δικηγορικού γραφείου προσανατολίζονται οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, αναμένοντας στο μεταξύ, την απάντηση του ελεγκτικού συνεδρίου. Το συνολικό ύψος των παλιών οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Σκιάθου, ανέρχεται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ περίπου και έχει συσσωρευτεί την τελευταία οκταετία, εντείνοντας, όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί, τον προβληματισμό της Δημοτικής Αρχής. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε, εξάλλου, χθες στην διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου και υπογραμμίστηκε η ανάγκη κατάρτισης προγράμματος δράσης, προκειμένου να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών παλαιότερων ετών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα έσοδα του Δήμου Σκιάθου είναι περιορισμένα την δεδομένη στιγμή και παρά το γεγονός ότι καλύπτεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων και παράλληλα έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες οφειλές στους έντεκα εργαζόμενους του πρώην ΝΠΔΔ ΙΔΕΕΣ, οι οποίοι έχουν μεταταγεί πλέον στον Δήμο, εντούτοις, επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέλλον. Η δραματική μείωση των κρατικών πόρων, σε συνάρτηση με την ανύπαρκτη, τουλάχιστον επί του παρόντος, ΣΑΤΑ, έχουν προφανείς επιπτώσεις στην πρακτική λειτουργία του Δήμου.
Η εισροή χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Σκιάθου είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των ιθυνόντων και στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκε διεξοδικά η προοπτική ανάθεσης σε δικηγορικό γραφείο, της διαδικασίας είσπραξης παλαιότερων οφειλών. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει προσφορές προς τον Δήμο δύο δικηγορικά γραφεία, αλλά απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να προχωρήσει η προαναφερθείσα διαδικασία. «Όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και αν ο κόσμος δεν αποπληρώσει τις οφειλές του, φοβούμαι ότι κάποια στιγμή θα περιέλθουμε σε τέλμα, αδυνατώντας να πληρώσουμε το προσωπικό» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου, κ. Λίτσα Τσολοβίκου.
Όπως επισημαίνει παράλληλα η ίδια «ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να λάβουμε μέτρα για τις οφειλές των παρελθόντων οικονομικών ετών. Στο μεταξύ, περιμένουμε απάντηση από το ελεγκτικό συνέδριο, προκειμένου να ανατεθεί η διαδικασία είσπραξης σε ειδική εταιρεία ή δικηγορικό γραφείο, βάση των προσφορών που έχουμε». Στις σκέψεις των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου είναι η εφαρμογή σειράς μέτρων προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος οικονομικών «πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και κατασχέσεις, διότι δεν μπορούμε να βάλουμε λουκέτο στον Δήμο, κάτι πρέπει να γίνει». Σύμφωνα με υπολογισμούς, εάν είχε ο Δήμος Σκιάθου στην διάθεσή του τα συγκεκριμένα χρήματα, θα κάλυπτε με μεγαλύτερη ευκολία τις υποχρεώσεις του και γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται η τελική άνωθεν απάντηση, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της διαδικασίας είσπραξης των παλαιών οφειλών.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger