Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης μεγάλου αριθμού οικογενειών & την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων


24/07/12
Προς τον Πρωθυπουργό
 
Το ΚΚΕ υποστηρίζει σταθερά πως η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι δεν ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση και το χρέος. Συνεπώς, συνιστά πρόκληση κατά του λαού η επιβολή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Το KKE έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων και θα επιμείνει στην έγκαιρη συζήτησή της στη βουλή ώστε ολοκληρωμένα να θέσουμε τις θέσεις του κόμματος μας.
Σήμερα με την ερώτηση στον κ. Πρωθυπουργό θέτουμε ορισμένα άκρως επείγοντα ζητήματα για την αντιμετώπιση της βαθειάς φτώχειας, της εξαθλίωσης μεγάλου αριθμού λαϊκών οικογενειών, για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων.
Πρώτο, ζητάμε την άμεση κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου της μείωσης του επιδόματος ανεργίας που είναι στο εξευτελιστικό ποσό των 360 Ευρώ και τη λήψη άμεσων μέτρων για την πραγματική προστασία όλων των ανέργων συμπεριλαμβανο-μένης της ουσιαστικής αύξησης του επιδόματος ανεργίας για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς όλοι οι άνεργοι.  
Δεύτερο, ζητάμε να καταργηθεί άμεσα η μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να πραγματοποιηθούν σε νέα βάση οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης. Να καταργηθούν τα μέτρα υπονόμευσης των κλαδικών συμβάσεων και μείωσης του χρόνου της μετενέργειας που επιβάλλεται να ισχύει χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των μισθών.
Τρίτο, ζητάμε την άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που επέβαλλαν το απαράδεκτο αφορολόγητο ποσό των 5.000 Ευρώ και φόρτωσαν τις λαϊκές οικογένειες με ένα σωρό φορομπηχτικά μέτρα όπως η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η αύξηση του ΦΠΑ, η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και άλλα διαμορφώνοντας οδυνηρή κατάσταση για εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες. Επαναφέρουμε την πρόταση του ΚΚΕ για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 Ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.  
Τέταρτο, ζητάμε την άμεση κατάργηση των προκλητικών μειώσεων των συντάξεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2,5 χρόνων και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης που έδιναν μια ανάσα στους απόμαχους της δουλειάς.
Πέμπτο, ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από τα χρέη στις τράπεζες. Σχετικά με το πρόβλημα αυτό το ΚΚΕ θα επαναφέρει σύντομα την πρόταση νόμου που είχε κατέθεσε στην προηγούμενη βουλή.  
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τα παραπάνω ζητήματα.
 
Η Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger