Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΦΕΤΟΣ!!!!

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ

Αντίστροφη μέτρηση στον τουρισμό

* Μειώσεις τιμών καταλυμάτων, σε νησιά, μέχρι και 70%, παρουσιάζονται στο διαδίκτυο

Αρχές Ιουλίου και ενώ κάποτε αυτή την περίοδο ξεκινούσε η έντονη κίνηση Ελλήνων τουριστών στη χώρα για διακοπές, φέτος τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν, που φαίνεται να πέρασε ανεπιστρεπτί.
«Δεν έχει αρχίσει ακόμη η τουριστική κίνηση προς διάφορους προορισμούς της χώρας και ειδικά στα νησιά, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή …τρέχαμε και δεν φτάναμε, για να κλείσουμε εισιτήρια πλοίων και να κάνουμε κρατήσεις ξενοδοχείων για τις διακοπές των Λαρισαίων», υποστηρίζει υπεύθυνη τουριστικού γραφείου της πόλης μας, που βλέπει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές γίνονται για όλο και περισσότερους, άπιαστο όνειρο.
«Χλιαρή, ως ανησυχητικά μικρή...» εκτιμάται ότι είναι φέτος η τουριστική κίνηση και ένα μεγάλο μέρος της κατακόρυφης πτωτικής ζήτησης αποδίδεται στην κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού, οι δικαιούχοι του οποίου μετρούσαν ένα σημαντικό ποσοστό τουριστών στη χώρα.
Όπως μας πληροφορούν τουριστικοί πράκτορες της πόλης μας, παρατηρείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον ατόμων για διακοπές σε καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά αυτό σταματά απλά στην πληροφόρηση και δεν προχωρούν σε κρατήσεις καταλυμάτων.
Αναζητούν την οικονομική λύση, όμως είναι συγκρατημένοι όσο ποτέ άλλοτε, αφού πιθανόν να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε αυτή.
Όσον αφορά στο κόστος των καταλυμάτων στη χώρα, παρατηρείται ότι μεγάλα ξενοδοχεία έχουν μειώσει τις τιμές τους αλλά παραμένουν ακριβά, πόσο άλλωστε για άτομα που έχουν υποστεί μειώσεις μισθού και υποχρεώνονται να καταβάλλουν μια σειρά υψηλών φόρων.
Απ’ την άλλη μια μεγάλη κατηγορία καταλυμάτων στη χώρα και κυρίως αυτά που βρίσκονται στα νησιά, (ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο και ξενοδοχεία) παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου, να έχουν μειώσει τις τιμές τους ακόμη και κατά 70%.
Μέσω ιστοσελίδων, που αφορούν σε τουριστικά προϊόντα, δελεάζουν με προσφορές και διαβάζουμε μεταξύ άλλων, ότι οι μειώσεις τους, όπως αναφέρεται, ξεκινούν από 50% έως και 74%.
Μεταξύ αυτών παρουσιάζονται λοιπόν οι εξής τιμές: Λευκάδα: 196 ευρώ για ένα 4ήμερο, για 2 άτομα με ημιδιατροφή. Μια καταπληκτική προσφορά, μαγικές παραλίες, πολυτελές ξενοδοχείο, απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση σε μια προσφορά με τιμή απίστευτη!
Άνδρος: 58 ευρώ για ένα 3ήμερο, για 2 άτομα. Ένα καταπράσινο νησί, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων , γραφικό και σύγχρονο σας προσκαλεί για ένα μοναδικό τριήμερο.
Μύκονος: 79 ευρώ για ένα 3ήμερο, για 2 άτομα, στον μαγευτικό Ορνό.
Σαντορίνη, Οία: 148 ευρώ για 4ήμερο, για 2 άτομα, με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, με πλούσιο πρωινό.
Σαντορίνη: 89 ευρώ για ένα 4ήμερο για 2 άτομα στο Καμάρι
Μήλος: 84 ευρώ για ένα 4ήμερο για 2 άτομα στην Αγία Κυριακή.
Μια μοναδική προσφορά σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου, σε πανέμορφα δωμάτια με απίστευτη θέα.
Ναι μεν ορισμένες τουριστικές επιχειρήσεις τολμούν να προχωρούν σε μειώσεις τιμών που ποτέ πιθανόν να μην έκαναν στο παρελθόν, προσπαθώντας να προσελκύσουν κόσμο, αλλά όλα δείχνουν ότι οι Ελληνες αδυνατούν να ενισχύσουν τουριστικά τη χώρα πλέον, αφού το πορτοφόλι είναι μείον!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger