Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ , ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!

Εννέα μήνες οι απεργοί χαλυβουργοί παλεύουν-αγωνίζονται-διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Εννέα μήνες πάλης ενάντια στις απολύσεις και την βάρβαρη-αντεργατική πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων εντολοδόχων τους.

Εννέα μήνες εμπνέουν και ενθαρύνουν όλους τους εργάτες και το λαό, με τον αγώνα τους να αποτελεί ένα από τα φωτεινά παραδείγματα της ταξικής πάλη στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Εννέα μήνες δείχνουν το δρόμο της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό διεκδικώντας όχι εργατικές εξουσίες και διαγραφές χρεών αλλά  δουλειά και  ψωμί στο τραπέζι τους. 

Εννέα μήνες βαδίζουν σ'ένα δρόμο δύσκολο γεμάτο απειλές, εκβιασμούς αλλά και "ψεύτικούς φίλους" οι οποίοι ξέρουν να κάνουν εύκολα στροφές...

Το να παρθούν πίσω οι απολύσεις, το να καταφέρουν να έχουν όντως καθημερινά το ψωμί στο τραπέζι τους είναι λίγο δηλαδή;

Ειδικά σε αυτην την περίοδο, όπου το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα επιτίθεται με λύσσα και μίσος απέναντι στην Εργατική Τάξη και τους λαούς, όπου το λαϊκό-εργατικό-κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση και που η Αριστερά αδυνατεί να πείσει και να δείξει το δρόμο, πόσο "λίγο" είναι μια νίκη ενός τέτοιου μακροχρόνιου εργατικού αγώνα;

Η νεοσύστατη τρικομματική κυβέρνηση, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να στείλει τα ΜΑΤ στις πύλες της χαλυβουργίας προκειμένου να τη διαλύσει. Και σίγουρα δεν θα αρκεστούν στις "επίσιμες" δυνάμεις καταστολής αν και εφόσον τα πράγματα πάρουν τέτοια τροπή που μόνο ευχάριστη δε θα'ναι γι'αυτούς..

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία οφείλουμε και πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας! Η νίκη τους θα'ναι και δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger