Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


                                    
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι  το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (4/7/2012)  αποφάσισε, με μία μόνο ψήφο διαφορά (7 υπέρ – 6 κατά), να προτείνει την ένταξη στον οικισμό του Πανόρμου του τμήματος από το δρόμο προς τη θάλασσα!!!  Αυτό σημαίνει αύξηση στη δόμηση, περιορισμό του αιγιαλού ακόμα και  δυνατότητα κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων! Να σημειώσουμε ότι σε προγενέστερη συνεδρίασή του (24/4/2012), στα πλαίσια του θέματος «Έγκριση του Β2 σταδίου της πρότασης μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Σκοπέλου», το Δημ. Συμβούλιο είχε απορρίψει, με σαφώς μεγαλύτερη πλειοψηφία, το παραπάνω ενδεχόμενο. 
Το γεγονός  μας ανησύχησε έντονα, γιατί η παραλία του Πανόρμου είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, παρά την κακοποίηση που έχει ήδη υποστεί, μία από τις μεγαλύτερες και πιο εύκολα προσβάσιμες. Είναι βέβαιο ότι με την απόφαση, που πάρθηκε με επιπολαιότητα και για εξυπηρέτηση συμφερόντων μικρών  (ή και μεγάλων;), ο Πάνορμος θα καταστραφεί  και η πιθανή καταστροφή του θα αποτελέσει πλήγμα τόσο για τη φυσική ομορφιά του νησιού όσο και για τον τουρισμό. Η πυκνή δόμηση θα περιορίσει την παραλία, θα «κρύψει» τη θάλασσα και η περιοχή θα θυμίζει τις γνωστές λουτροπόλεις της Αττικής!!! 
Συγχαίρουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους που,  βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του νησιού, συμπαρατάχθηκαν με τους Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης  και καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση. 
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανασταλεί άμεσα η υλοποίηση αυτής της απόφασης. Το  Δημοτικό   Συμβούλιο να αναλογιστεί το συμφέρον του τόπου και όχι τα συμφέροντα κάποιων, η δε Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει και τον τελευταίο λόγο, να πάρει υπόψη της τις φωνές διαμαρτυρίας και να μην εγκρίνει αυτή την πρόταση.  ΖΗΤΑΜΕ ακόμα να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νησιού καθώς και  οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι και καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, ντόπιους και ξένους, σε μαζική αντίδραση για να αποτρέψουμε το «έγκλημα».
                                               
                             ΛΑΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ         15/7/2012               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger