Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΤΙΜΠΕΪΤ Εστησαν σόου κοροϊδίας του λαού

Αλληλοκατηγορίες για τη διαφαινόμενη αναβολή της τηλεμαχίας, που θυμίζουν παλιότερες κόντρες του δικομματισμού
Ενα σόου, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την εποχή του δικομματισμού, έστησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ντιμπέιτ. Στόχος τους είναι να συγκαλύψουν τον κοινό παρονομαστή στα κυβερνητικά τους προγράμματα, που είναι η υπεράσπιση της ΕΕ των μονοπωλίων, και ταυτόχρονα να εμπεδώσουν στις λαϊκές συνειδήσεις το νέο δίπολο (κεντροδεξιά με ΝΔ - κεντροαριστερά με ΣΥΡΙΖΑ), με το οποίο το αστικό πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εγκλωβίσει στον «ευρωμονόδρομο» και τη διαχείριση τη δίκαιη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Μετά από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, συνεννοήσεις, πυροτεχνήματα για λαϊκή κατανάλωση και τακτικισμούς, τόσο από την πλευρά της ΝΔ, όσο και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως το σόου των δύο δε θα μεταφερθεί τελικά στην οθόνη της τηλεόρασης, αφού η τηλεμαχία Σαμαρά - Τσίπρα βαίνει προς ματαίωση. Είχε προηγηθεί μια ακόμα μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές ζητούσε να συμμετέχουν ισότιμα στο ντιμπέιτ όλα τα κόμματα και τασσόταν ενάντια στην τηλεμαχία μόνο με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα, επέμεινε σε ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα και για να σώσει τα προσχήματα ζήτησε αόριστα να γίνουν και άλλες παρόμοιες συζητήσεις με όλα τα άλλα κόμματα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, ανακοίνωσε χτες το απόγευμα πως «είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την διεξαγωγή κανενός ντιμπέιτ και γι' αυτό έκανε ό,τι μπορούσε για να το δυναμιτίσει». Κατά τον Γ. Μιχελάκη ενώ είχε συμφωνηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι συντονιστής ενός ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου, ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε στο τραπέζι και το όνομα της Ε. Στάη, κάτι που δεν είχε συζητηθεί στις επαφές των δύο κομμάτων.
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε προειλημμένη απόφαση της ΝΔ για τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ ενώ γίνεται λόγος «για θρασύδειλη πολιτική στάση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ». Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται ακόμα ότι δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα αφού, όπως ισχυρίζεται, «η ΝΔ έψαχνε προσχήματα και κρυβόταν».


Εργαζόμενε, άνεργε, νέε, νέα
Ευρωπαϊκή Ενωση, επιχειρηματικοί όμιλοι, κόμματα του «ευρωμονόδρομου» έχουν βάλει σκοπό τους όλοι τους να χτυπήσουν το λαό που αντιστέκεται, το εργατικό κίνημα που δυναμώνει.
Θέλουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να γδέρνουν το λαό με βάρβαρους νόμους και άλλα χαράτσια για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
Θέλουν να εγκλωβίσουν το κίνημα σε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες.
Μοναδικό εμπόδιο σ' όλα αυτά πλέον μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ, ο οργανωμένος λαός.
Μην τους επιτρέψεις να αποδυναμώσουν το Κόμμα της ελπίδας, της αντεπίθεσης.
Ξεπέρασε φόβους, δισταγμούς και αυταπάτες.
Ελα με το ΚΚΕ! Δώσε του την ψήφο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger