Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Αςαφήσουμε τις αυταπάτες για συζητήσεις με τις "κεφαλές" του νησιού που θα μας σώσουν, κι ας ενωθούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

 

Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν "πεφωτισμένο", παρά μόνο στις δικές μας δυνάμεις.

Σαν τί διάλογος δηλαδή, μπορεί να υπάρξει μεταξύ δημάρχου-Λιμεναρχείου και ψαράδων; Θα'ναι απάτη.

Οι ψαράδες οφείλουν να βρεθούν, να συζητήσουν και να καταλήξουν στον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Με όποιον τρόπο αυτοί αποφασίσουν. Ακόμα και με τον αποκλεισμό του λιμανιού.

Μαζικά. Αγωνιστικά.

Χωρίς να στηρίζονται σε κανέναν παρά μόνο στις δικές τους δυνάμεις.

Όσο για το ζήτημα Έλιος-Γλώσσα vs Σκόπελος, πρέπει κάποτε να λήξει. Σαν τί δηλαδή έχουν να χωρίσουν οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Έλιους με τη Σκόπελο; Τις ίδιες ανάγκες έχουν και τα ίδια προβλήματα.

Καλό είναι σε τέτοιες ζοφερές εποχές να αμβλύνουμε τέτοιου είδους διαφορές (τοπικιστικές κτλ) και να ενωθούμε στο δρόμο να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Όλα όσα μας στερούν.

Το ότι πχ οι υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας, προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους ολόκληρου του νησιού ενώ υπάρχουν ελλείψεις τις οποίες το κράτος δεν θέλει να συμπληρώσει προφασιζόμενο την κρίση, δεν είναι ένα κοινό πρόβλημα;

Το ότι με τα μέτρα και τα μνημόνια των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων έχουν αδειάσει οι τσέπες όλων και ταυτόχρονα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το νησί είναι ακριβά, δεν είναι ένα πρόβλημα; Γιατίχωρίς λεφτά στην τσέπη και με ακριβά εισιτήρια, ο τουρισμός δε θα'ναι μάλλον ούτε καν σαν πέρυσι... Μάλλον θα'ναι λιγότερος...

Αςαφήσουμε τις αυταπάτες για συζητήσεις με τις "κεφαλές" του νησιού που θα μας σώσουν, κι ας ενωθούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Απ'την πιο μικρή νίκη μέχρι και τη μεγαλύτερη
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger