Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ενδιαφέρον Κινέζων για γάμο α λα «Μάμα μία»

Εξαιρετικά δημοφιλής είναι η Σκόπελος στους αλλοδαπούς, οι οποίοι επιθυμούν να τελέσουν τους γάμους τους στο νησί, με φόντο τις περιοχές όπου γυρίστηκε η ταινία «Μάμα μία», καθώς και σε αρκετούς Κινέζους, ως τόπος διακοπών. Ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για μελλόνυμφους διεθνώς, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο yahoo lifestyle, αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον και επισκεπτών από την μακρινή Ανατολή. Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι ομορφιές της Σκοπέλου μέσω της ταινίας «Μάμα μία» που προβλήθηκε μάλιστα και στην Κίνα, ανοίγοντας δρόμους περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι Κινέζοι, γοητευμένοι από την συγκεκριμένη ταινία, έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται προς το ενδεχόμενο τέλεσης γάμων στην Σκόπελο μελλοντικά.







ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ







Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι ανοίγει δρόμους περαιτέρω ενίσχυσης τόσο στο πεδίο της τουριστικής κίνησης, όσο και της τοπικής οικονομίας γενικότερα. Οι μελλόνυμφοι απευθύνονται σε τουριστικά γραφεία του νησιού προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους, αναζητώντας κατά κανόνα, ειδυλλιακές περιοχές της Σκοπέλου, που έχουν ταυτιστεί με την ταινία «Μάμα μία».








Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος «ζευγάρια από διάφορες χώρες τελούν τους γάμους τους στην Σκόπελο, σαφώς επηρεασμένοι από την ταινία «Μάμα μία» η οποία έχει μεταγλωττιστεί και προβληθεί και στην Κίνα». Είναι σημαντικό, παράλληλα, το γεγονός ότι αρχίζει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη για τους γάμους «αλά Μάμα μία» που τελούνται στην Σκόπελο και όπως επισημαίνει ο κ. Δρόσος «στείλαμε φέτος σχετική ενημέρωση στην Κίνα, με λεπτομέρειες για την τέλεση γάμου στην Σκόπελο».











Στο μεταξύ, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νησί επισκέπτες από την Κίνα και την Ιαπωνία, οι οποίοι έρχονται μεμονωμένα στην παρούσα φάση, αλλά εκτιμάται ότι σταδιακά θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των κατοίκων της Ασίας και της Άπω Ανατολής για την Σκόπελο.











Σε ότι αφορά, παράλληλα, στις εθνικότητες των μελλονύμφων, ποικίλουν, καθώς το νησί αποτελεί δημοφιλή γαμήλιο προορισμό για Άγγλους, Ιταλούς, Βαλκάνιους, Σκανδιναβούς αλλά και Βραζιλιάνους. Πρόσφατα μάλιστα τέλεσε τους γάμους του ζευγάρι Βουλγάρων, τη συνοδεία εκατό και πλέον προσκεκλημένων. Ο μέσος όρος παραμονής των μελλόνυμφων στο νησί κυμαίνεται σε επτά περίπου ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται αυτόματα οφέλη για την τοπική αγορά και γενικότερα την οικονομία του νησιού. «Η Σκόπελος έχει πράγματι σταθερή παρουσία στο πεδίο των γάμων και υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την φετινή, αλλά και για την επόμενη χρονιά, καθώς έχουμε λάβει ήδη e mail για την τέλεση γάμων το 2013» σχολιάζει ο κ. Δρόσος.













Η ταινία όπου κι αν έχει προβληθεί, γοητεύει τους θεατές και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερο επιλέγουν το παραδοσιακό εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί, πάνω στον βράχο, για την τέλεση του μυστηρίου. «Πιστεύω ότι η ταινία «Μάμα μία» είναι ένας πολύ καλός τρόπος προβολής, αλλά η Σκόπελος δεν πρέπει να επαναπαυθεί μόνο στον αντίκτυπο της ταινίας» επισημαίνει ο κ. Δρόσος. Όπως προσθέτει, εξάλλου, ο ίδιος «διοργανώνονται εκδρομές στις περιοχές όπου γυρίστηκε η ταινία, οι περισσότεροι επιθυμούν να τελέσουν τους γάμους τους στον Άι-Γιάννη στο Καστρί, γεγονός που δείχνει ότι διατηρείται ο απόηχος της ταινίας, αλλά πρέπει να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι, προκειμένου να διαρκέσει ακόμη περισσότερο».










Σε μια δύσκολη, γενικά, περίοδο, όπου η τουριστική κίνηση σαφώς επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και την γενικότερη οικονομική κατάσταση, η σταθερή προτίμηση αρκετών μελλονύμφων προς την Σκόπελο, αποτελεί κεφάλαιο με ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger