Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ή αυτοί ή εμείς! Να ξεπεράσουμε το φόβο! Να οργανώσουμε την αντίσταση!


Παρακολουθούμε και βιώνουμε το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης της Ευρωπαϊκής και Βορειοαμερικανικής οικονομικής κυριαρχίας στον κόσμο. Ζούμε την έναρξη της σύγχρονης αποικιοκρατίας και την απροκάλυπτη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής και Βορειοαμερικανικής αστικής τάξης να επιβληθεί με στρατιωτικούς πλέον όρους καταστολής πάνω στους ντόπιους και αλλοεθνείς εργάτες και άνεργους.

Τα αφεντικά βγήκαν προς αναζήτηση και δημιουργία νέων σκλάβων και στρέφονται προς το εσωτερικό μέτωπο δημιουργώντας στρατιές εξαθλιωμένων «πολιτών». Η παραγωγή πρέπει να γίνει εξευτελιστικά φτηνή για να συσσωρευτεί περισσότερος πλούτος στα χέρια των λίγων. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να φτιαχτούν οικονομικές ζώνες εξαθλίωσης και εργασιακής σκλαβιάς. Ζώνες που ταυτόχρονα θα υποστούν την απόλυτη λεηλασία του φυσικού τους πλούτου με πρόσχημα την «ανάπτυξη». Δυστυχώς για τους λαούς, η καπιταλιστική επίθεση δεν μπορεί να εφαρμοστεί με ειρηνικούς τρόπους! [Σημειώσεις για έναν επερχόμενο πόλεμο].

Οι καπιταλιστικές κοινωνίες είναι οργανωμένες πάνω στην εκμετάλλευση και υποτίμηση της ανθρώπινης εργασίας, συνεπώς πάνω στην εκμετάλλευση και υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής. Είναι κοινωνίες που βρίσκονται σε διαρκή καθημερινή βίαιη σύγκρουση γύρω από αυτή την εκμετάλλευση και υποτίμηση. Και αν η Ελλάδα αποτελεί το ευκολότερο πεδίο πειραματισμού της επίθεσης του κεφαλαίου για την ανακατανομή του πλούτου, και αν ακόμα οι άνθρωποι τρέφονται με ελπίδες από τις εκλογικές αυταπάτες που τους σερβίρονται για να αποφύγουν τα «χειρότερα» που έρχονται, η πραγματικότητα παραμένει αδυσώπητη. Άνθρωποι αυτοκτονούν μην μπορώντας να αντέξουν την προσβολή και την εξαθλίωση. Άνθρωποι στοχοποιούνται και απειλούνται με λιντσάρισμα λόγο της καταγωγής ή του χρώματος τους.

Οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αγράμματοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι από τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και σε λίγο θα αποτελούν περισσότερο από το μισό του πληθυσμού. Για όσους βρίσκονται στους δρόμους, αυτό που μένει είναι η γενίκευση της αλληλεγγύης και η σύγκρουση με το σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Η κοινωνική βάση υποχρεώνεται πλέον εκτός από την επαναδιεκδίκηση των χαμένων κατακτήσεων του παρελθόντος, να οργανώσει τους μηχανισμούς εκείνους που θα εξασφαλίσουν την διατροφική, πνευματική και φυσική προστασία των μελών της. Να πραγματώσει και να εκπαιδεύσει τις δομές εκείνες που θα μπορέσουν να αντέξουν στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, θα διατηρήσουν το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης του λαού μπροστά στην καπιταλιστική επίθεση, και θα περάσουν  στην αντεπίθεση με σκοπό την κοινωνική απελευθέρωση, τον ελευθεριακό κομμουνισμό.Απέναντι στην αθλιότητα της οικονομικής ανάπτυξης των λίγων, αντιτάσσουμε και οργανώνουμε την ισότιμη ευημερία όλων!
Να βάλουμε ξανά στα χείλη μας τη λέξη επανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger