Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Το σκάνδαλο χαράτσι και ΔΕΗ συνεχίζεται!

Μεγάλο κόλπο με στόχο την με κάθε τρόπο οικονομική εξόντωση του λαού.

Image scaled down

Μεγάλο κόλπο με στόχο την με κάθε τρόπο οικονομική εξόντωση του λαού.

Μετά την αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, να εισπράξει το περίφημο Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε (ή κοινώς χαράτσι), ανακοίνωσαν ότι το τέλος αυτό περνάει στις ΔΟΥ. Ο κάθε πολίτης θα μπορούσε καταθέτοντας δεκάδες έγγραφα και καταναλώνοντας ώρες από την ζωή του, να απαιτήσει από τον κατά τόπους έφορο να εξαιρεθεί από το χαράτσι ή να το πληρώσει σε δόσεις. Αυτή ήταν η υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στο πρωτόγνωρο κίνημα άρνησης πληρωμής που είχε αναπτυχθεί. Η ανακούφιση για πολύ κόσμο ήταν μεγάλη, αφού εξασφάλιζε τη μη διακοπή της παροχής ρεύματος.
  • Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και με τρόπο ύπουλο και  αθόρυβο, αξιοποιώντας την «ομίχλη» των εκλογών,  η κυβέρνηση ουδέποτε έστειλε το χαράτσι στις ΔΟΥ. Η εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να έχει σταλεί στις εφορίες στις 30/4/2012. Αυτό δεν έγινε ποτέ και οι ΔΟΥ δεν βεβαιώνουν κανένα τέλος ούτε και προχωράνε σε ρυθμίσεις.
  • Οι απίστευτοι κυβερνητικοί κλέφτες και ψεύτες σε συνεργασία με την ΔΕΗ προχώρησαν ακόμα παρακάτω. Στους πριν από τις εκλογές λογαριασμούς εξαφάνισαν το ΕΕΤΗΔΕ (και όλοι πίστεψαν ότι αυτό πήγε στην εφορία) ενώ η ΔΕΗ πρόσθεσε «σιωπηλά» τις αυξήσεις και ειδική έκτακτη εισφορά, αυξάνοντας μέχρι και 30% τους λογαριασμούς. Ταυτόχρονα με άλλοθι την μεταφορά του χαρατσιού στις ΔΟΥ, ξεκίνησε το μαζικό κόψιμο ρεύματος σε καταναλωτές.
  • Το κόλπο έχει συνέχεια: Η ΔΟΥ βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου για το χαράτσι. Το υπουργείο οικονομικών συμβουλεύει τους χιλιάδες πολίτες που ρωτούν να «πιέσουν» το ΚΕΠΥΟ να στείλει την εγκύκλιο στις ΔΟΥ (είναι τρελοί αυτοί οι κυβερνητικοί!!!) και μάλιστα η γραμματέας του Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών κ. Σταματόπουλο (τηλ.: 210 3375710) δίνει τα τηλέφωνα (210 4802000) δύο υπαλλήλων του ΚΕΠΥΟ των  κα. Δάρα και κα Σαμουήλ, για να πιεστούν από τους πολίτες. Μέσα στο απίστευτο αυτό αλαλούμ ο εκπρόσωπος του ΚΕΠΥΟ κος Τσομάκας (τηλ: 210 4802512) δηλώνει στους πολίτες τα κάτωθι: «το ΚΕΠΥΟ δεν μπορεί να ταχτοποιήσει άμεσα τους ιδιοκτήτες των χώρων και για αυτό δεν μπορεί το ΕΕΤΗΔΕ να μεταφερθεί στις εφορίες. Όσοι πάνε στις εφορίες μπορούν να πληρώσουν μόνο το σύνολο του τέλους και όχι να προχωρήσουν σε διακανονισμό, αφού αυτό δεν είναι σύμφωνο με το νόμο που προβλέπει μόνο την συνολική εξόφληση.  Επόμενα δεν μπορεί να βεβαιωθεί πληρωμή του τέλους σε δόσεις.  
 Οι πρώτες συνέπειες αυτής της κυβερνητικής απάτης φάνηκαν είδη στους τέως συνδρομητές των ιδιωτών παρόχων που αφού έφαγαν τα λεφτά του κόσμου δήλωσαν πτώχευση. Τώρα η ΔΕΗ τους ζητάει να έχουν πληρώσει το τέλος μέχρι τις 24/6, για να υπογράψουν μαζί της νέο συμβόλαιο, αλλιώς θα τους κόψουν το ρεύμα.  
Έρχεται ο δεύτερος γύρος : Αμέσως μετά τις εκλογές το τέλος θα ξαναμπεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και θα προστεθεί στις αυξήσεις που είδη έχει κάνει η εταιρία.  Το κόλπο ήταν για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος πριν τις εκλογές.
Αν λάβουμε υπ όψη ότι σε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η ολοκληρωτική κατάργηση του χαρατσιού, καταλαβαίνουμε ότι ή θα το καταργήσουμε όλοι εμείς, με τις επιτροπές μας, την αλληλεγγύη και την μη πληρωμή του, ή θα το εφαρμόσουν ολοκληρωτικά και μόνιμα, όποιος και να αναλάβει την κυβερνητική διαχείριση.
www.denplirono.info
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
http://denplirono.wordpress.com/2012/05/18/6130/#more-6130
www.denplirono.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger