Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ...

Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Το δείπνο παρατέθηκε προ δεκαημέρου στη Φιλοθέη στο σπίτι γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας (...) συγκεντρώθηκαν περίπου μια ντουζίνα "ανησυχούντες" μερικοί πασίγνωστα ονόματα της επιχειρηματικής κοινωνίας (...) ο ένας, άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών υπουργός με όνομα "βαρύ σαν ιστορία" (...) ο άλλος εκδότης γόνος στενού συνεργάτη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εσχάτως έγειρε προς Κουμουνδούρου (...) η βραδιά κύλησε ήρεμα με τους δυο να διαβεβαιώνουν ότι στις 18 Ιουνίου "θα πνεύσει ένας άνεμος ελπίδας"» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).
Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Στη συγκέντρωση συναντήσαμε και την Ουρανία Μπίρμπα, πρόεδρο του σωματείου της ΕΒΟ Πυρκάλ. "Η νίκη είναι εξασφαλισμένη στις 17" (...) μας είπε» (η καταγραφή στην ΑΥΓΗ).
ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ: «Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου - ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (...) Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε δίκιο» (ο Α. Τσίπρας σε Financial Times / ΑΥΓΗ).
ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ: «Να επανέλθω στην ταύτιση στόχων και διαθέσεων (...) μεταξύ "τροϊκανών" και "συριζαίων", κυρίως. Δεν υπάρχει επιτελείο στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που δεν θα ήθελε να πιστέψει στην καλή πλευρά μιας "αριστερής" διακυβέρνησης (...) Γι' αυτό οι προστάτες του παλαιού συστήματος σπεύδουν να σπιτωθούν και να καθοδηγήσουν την ανερχόμενη πολιτική δύναμη» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger