Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αφησαν εκτός την Αλόννησο

Εκτός της απευθείας ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Βόρειο Ελλάδα με τα νησιά των Βορείων Σποράδων βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά η Αλόννησος, προς μεγάλη απογοήτευση των φορέων, των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού. Ο κύκλος της θαλάσσιας επικοινωνίας μεταξύ της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Θεσσαλονίκης ανοίγει στις 28 Ιουνίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται, ωστόσο, και η Αλόννησος στον σχεδιασμό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών της Αλοννήσου, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, σε δύσκολες, για τον τουρισμό εποχές».















ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου


















Παρά τα συνεχή διαβήματα που έχουν πραγματοποιήσει οι ιθύνοντες του νησιού προς τους αρμόδιους φορείς, το πρόβλημα παραμένει, με αποτέλεσμα να απαιτείται διπλάσιος κόπος, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αλόννησο, οι ένθερμοι φίλοι του νησιού που προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα. Ελλείψει της απευθείας γραμμής, όσοι Βορειοελλαδίτες επιθυμούν, μπορούν να ταξιδέψουν στην Αλόννησο είτε μέσω Βόλου, είτε μέσω της Σκοπέλου, χρησιμοποιώντας στην συνέχεια άλλο πλωτό μέσο.
























Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει, εξάλλου, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας ότι «παρά τα συνεχή διαβήματά μας προς την εταιρία και παρά το γεγονός ότι η Αλόννησος απέχει μόλις 5 ναυτικά μίλια από την Σκόπελο, δυστυχώς απέβη άκαρπη η προσπάθειά μας να συμπεριληφθεί η Αλόννησος στη συγκεκριμένη σύνδεση. Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι έχουμε ανάγκη τον έλληνα τουρίστα, προσθέτει ο ίδιος, δυστυχώς η Αλόννησος δεν εντάχθηκε ούτε φέτος στο απευθείας ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από την Θεσσαλονίκη». Σύμφωνα εξάλλου με την επισήμανση του κ. Βαφίνη «αυτό που περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση, είναι να αλλάξει τα κενά που υπάρχουν στο νόμο» καθιστώντας σαφές ότι «είναι άδικο και απαράδεκτο να αποκλείεται η Αλόννησος από μια σημαντική πύλη τουρισμού».


















Η Αλόννησος είχε ανέκαθεν ιδιαίτερη σχέση με την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Όπως εξηγεί μάλιστα ο κ. Βαφίνης «η στενή αυτή σχέση αναπτύχθηκε πριν από αρκετά χρόνια, όταν προσέγγιζε την Αλόννησο ιπτάμενο δελφίνι από την Θεσσαλονίκη. Υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βορειοελλαδίτες φίλους μας και όσοι επισκέφτηκαν την Αλόννησο, αγάπησαν το νησί».




























Η Αλόννησος ήταν πάντα προσφιλής τόπος θερινών διακοπών για αρκετούς Θεσσαλονικείς, ενώ στους ένθερμους φίλους του νησιού συγκαταλέγεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος του «Ράδιο Αρβύλα» ο οποίος διατηρεί σπίτι στην χώρα Αλοννήσου. Παράλληλα όμως, αρκετοί Θεσσαλονικείς διατηρούν εξοχικές κατοικίες στο νησί και ως εκ τούτου ηχεί επιτακτικό το αίτημα της αναθεώρησης της πολιτικής των άνωθεν κρατούντων, σε σχέση με τον σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.





























Θερινά δρομολόγια



Στο μεταξύ, ανοίγει στις 28 Ιουνίου ο δίαυλος της θαλάσσιας επικοινωνίας της Σκιάθου και της Σκοπέλου με την Θεσσαλονίκη. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αλκυόνη» θα πραγματοποιεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα, στην θαλάσσια γραμμή Θεσσαλονίκη - Σκόπελος - Σκιάθος – Βόλος, από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

























Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό: Σκόπελο (άφιξη 3.30 το μεσημέρι), Σκιάθο (άφιξη 5 το απόγευμα) και το Βόλο (άφιξη 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γίνεται Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από: Βόλο στις 2.30 το μεσημέρι, Σκιάθο στις 5 το απόγευμα και από Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις Κυριακές η αναχώρηση από Βόλο θα είναι μισή ώρα νωρίτερα (στις 2.00 μετά το μεσημέρι) και αναλόγως μισή ώρα νωρίτερα θα είναι οι αναχωρήσεις από τους ενδιάμεσους προορισμούς με άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 11.30 το βράδυ.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger